Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

9 vinkkiä Dubain aavikolla vierailuun

Jos olet ensimmäistä kertaa Dubain aavikolla, ota huomioon nämä perusvinkit, jotka kannattaa pitää mielessä vierailun aikana.

María Cano

María Cano

5 minuuttia luettu

9 vinkkiä Dubain aavikolla vierailuun

Kamelit Dubain autiomaassa | © Fernando Jorge

Yhdistyneiden arabiemiirikuntien alueella sijaitseva Rub al-Khalin aavikko on yksi maailman vaikuttavimmista aavikoista. Ehdoton vierailukohde, jos matkustat Dubaihin. On kuitenkin tärkeää, että otat huomioon joukon vinkkejä sekä turvallisuuden vuoksi että siksi, että voit nauttia vierailustasi täysillä ja mahdollisimman mukavasti.

Suosittelen kuitenkin, että ennen kuin suunnittelet matkaasi aavikolle, luet postauksen Mitä nähdä ja tehdä Dubaissa, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti monenlaisista suunnitelmista ja aktiviteeteista.

1.- Mikä on paras tapa vierailla Dubain aavikolla?

Kierros Dubain aavikolla| ©MART PRODUCTION
Kierros Dubain aavikolla| ©MART PRODUCTION

Dubain aavikolla voi vierailla joko yksin tai ryhmämatkalla. Yksinvaelluksen etuna on se, että voit nauttia aavikon laajuudesta ja yksinäisyydestä, ja se on aktiviteetti, joka jää mieleen. Tässä on kuitenkin huono puoli, nimittäin se, että turvallisuustaso on aina korkeampi kuin ryhmämatkalla.

Toisaalta, jos valitset ryhmäretken, tarjolla on laajempi valikoima aktiviteetteja. Näihin kuuluvat aavikkobuggy- tai mönkijäkierros, hiekkalautailu Dubain aavikon dyynien halki, grillaus, nukkuminen Dubain aavikolla tai aavikkotanssiesitys. Suurin haittapuoli on se, että mukana on suurempi ryhmä, ja useamman ihmisen kanssa kulkeminen voi aina olla hieman hankalaa.

 • Soolokiertue
 • Alkaen 100 euroa
 • Etu: Nauti erämaasta yksinäisyydessä.
 • Haitta: Turvallisuus ja rajoitetummat toimintamahdollisuudet
 • Ryhmäretki
 • Alkaen 36 euroa
 • Etu: Laaja valikoima toimintoja
 • Haitta: Riippuu suuresta ryhmästä

Varaa retki Dubain aavikolle

2.- Mitä turvallisuussuosituksia minun pitäisi ottaa huomioon vieraillessani Dubain aavikolla?

Kävely aavikolla| ©thinkrorbot
Kävely aavikolla| ©thinkrorbot

Arabiemiirikunnat on kansainvälisesti yksi maailman turvallisimmista maista. Jos olet kuitenkin lähdössä aavikkovaellukselle, on tärkeää pitää mielessä tietyt suositukset, kuten juoda jatkuvasti vettä, jotta pysyt nesteytettynä ja vältät lämpöhalvauksen.

On myös hyvä ottaa vakuutus, varsinkin jos olet lähdössä seikkailu-urheiluun, kuten dyyni- tai buggiajelulle. Tällaisia aktiviteetteja sisältävillä matkoilla on yleensä vakuutus vahinkotapausten varalta, mutta älä epäröi tarkistaa lauseketta, kun otat sen, sillä sairausvakuutus on tässä maassa hyvin kallis.

Lisäksi suosittelen, että käytätte asianmukaisia vaatteita, jos lähdette aavikkoretkelle, olittepa sitten mies tai nainen, jotta vältytte ihovaurioilta. Ihannetapauksessa sinun tulisi valita kevyet vaatteet ja peittää vartalosi. On myös tärkeää, että sinulla on mukanasi jotain, joka peittää pääsi.

Ja kaiken varalta suosittelen ottamaan biodramiinitabletin, sillä suuri osa aavikkovierailijoista kärsii matkapahoinvoinnista, koska dyynien yli ajaminen on hieman kuoppaista ja epämukavaa. Unohda kamerasi tässä vaiheessa ja keskity vain maisemiin.

Varaa retki Dubain aavikolle

3.- Miten pukeutua, jos aion vierailla Dubain aavikolla?

Neljä ihmistä mönkijä aavikolla| ©Andre Mouton
Neljä ihmistä mönkijä aavikolla| ©Andre Mouton

Jos olet lähdössä retkelle Dubain aavikolle, on olemassa useita suosituksia Dubaissa vierailuun sopivasta vaatetuksesta sekä ihovaurioiden välttämiseksi että oman mukavuutesi vuoksi.

Ensinnäkin vaatteiden osalta on parasta valita mahdollisimman kevyitä ja väljiä pellava- ja puuvillavaatteita. Nämä kankaat ovat mukavimpia ja suojaavat sinua mahdollisimman hyvin korkeilta lämpötiloilta, jotka voivat nousta jopa 50ºC:een kesäkuukausina. On myös tärkeää peittää koko vartalo, jotta vältytään auringonpolttamiselta.

Jalkineista kannattaa valita mieluiten päällystetyt kengät, sillä ne tekevät kävelystä mukavampaa. Sandaalit tai kattamattomat kengät täyttyvät yleensä hiekasta ja ovat epämukavampia aavikolla kävellessä.

Lisäksi on tärkeää, että sinulla on mukanasi useita lisävarusteita, kuten aurinkolasit, jotka suojaavat sinua auringonvalolta päivän keskituntina, sekä huivi, lippalakki tai hattu, joka suojaa päätäsi ja siten välttää mahdollisen auringonpistoksen.

Matkustajan neuvot

Suosittelen, että valitset vaatteesi Dubain aavikolla käyntiä varten. Peitä koko vartalosi ja valitse väljiä vaatteita, jotka on valmistettu mukavista kankaista, kuten pellavasta tai puuvillasta, käytä peittäviä jalkineita, äläkä unohda hattua ja aurinkolaseja.

4.- Mitkä ovat suositeltavimmat aktiviteetit Dubain aavikolla?

Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu
Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu

Vaikuttavien maisemien ja upean ympäristön lisäksi Dubain aavikko tarjoaa täydellisen valikoiman aktiviteetteja jokaiseen makuun. Oletko valmis vierailulle?

Seikkailunhaluiset voivat harrastaa hiekkalautailua dyynien poikki tai tehdä buggy-retken tai ratsastaa aavikon halki kamelilla. On myös mahdollisuus osallistua mönkijäpyöräretkelle.

Voit myös ottaa hennatatuoinnin tai jopa pukeutua arabivaatteisiin ja tehdä muistoksi valokuva-albumin. Voit myös nauttia kauniista auringonlaskusta tai vaikka polttaa sishaa.

Muita suosittuja kokemuksia ovat telttailu aavikolla tai grillaaminen ja iltaesityksen, yleensä vatsa- tai tanura-tanssin, katsominen.

 • Hiekkalautailu dyynien poikki
 • Ota lastenvaunukierros
 • Mönkijäpyöräily
 • Kameliretkeily aavikolla
 • Telttailu aavikolla
 • Hanki hennatatuointi
 • Pukeudu perinteisiin vaatteisiin
 • Polta sisha
 • Tutustu paikallisten ihmisten tapoihin
 • Nauti grillauksesta
 • Nauti esityksestä

Varaa aktiviteetteja Dubain aavikolla

5.- Mikä on paras vuodenaika vierailla Dubain aavikolla?

Kiertoajelu Dubain dyynit Buggyllä| ©Explorer Tours
Kiertoajelu Dubain dyynit Buggyllä| ©Explorer Tours

Paras aika matkustaa Dubaihin on marras-joulukuun ja maaliskuun välisenä aikana, sillä silloin lämpötila on viileämpi eikä kuumuus ole niin tukahduttavaa ja polttavaa. Näin voit nauttia retkestä mukavammin, eikä sinun tarvitse huolehtia niin paljon lämpöhalvaukselta suojautumisesta.

Kannattaa kuitenkin muistaa, että tästä syystä sesonkiaika osuu Dubaissa joulukuuhun ja Dubaissa tammikuuhun, ja siksi matkustaminen voi olla hieman epämukavampaa, koska retket ja tärkeimmät nähtävyydet ovat täynnä turisteja, etkä pääse nauttimaan aavikon rauhasta kuten muina vuodenaikoina.

On myös erittäin tärkeää tarkistaa sääennuste ennen matkan varaamista, sillä vaikka lämpötilat ovat alhaisemmat tammi- ja helmikuussa, hiekkamyrskyjä esiintyy todennäköisemmin, ja jos olet aavikolla, ne voivat olla hyvin epämiellyttäviä ja pilata päiväsi.

Varaa retki Dubain aavikolle

6.- Mitä suosituksia on otettava huomioon, jos lähdet Dubain autiomaahan lasten kanssa?

Lapset nauttivat aavikkokävelystä| ©Viator.com
Lapset nauttivat aavikkokävelystä| ©Viator.com

Ja jos Dubain-matkasi on perheen pienimpien kanssa, älä epäröi varata päiväretkeä Dubain aavikolle. Se on kokemus, josta he tulevat pitämään. Kaikki, jotka kulkevat lasten kanssa, ovat samaa mieltä tästä mielipiteestä. Mahdollisuus nähdä aavikon valtavuus on heille elokuvakokemus. Leikkiä hiekassa tai liukua hiekkadyyneillä.

Jos päätätte tehdä sen, suosittelen tietysti, että otatte 4x4-retken, sillä buggy- tai mönkijä- tai mönkijäretkiä ei sallita alle 16-vuotiaille lapsille aikuisen seurassa, tai jopa 18-vuotiaille lapsille. He voivat myös grillata aavikolla, ottaa hennatatuoinnin tai nähdä ja silittää kameleita. Älä epäröi! Tulet rakastamaan kokemusta.

7.- Miten suojella henkilökohtaisia tavaroitamme Dubain autiomaassa?

Reppureissaaja aavikolla| ©Rachel Claire
Reppureissaaja aavikolla| ©Rachel Claire

Dubain aavikolla kannattaa huolehtia siitä, että elektroniset laitteet, kuten kamerat ja matkapuhelimet, on suojattu mahdollisimman hyvin, sillä niihin voi tulla naarmuja, jotka ovat täysin vältettävissä.

Tätä varten suosittelen, että laukun tai repun, jossa voit kuljettaa niitä, lisäksi laitat ne myös muovipussiin, joka on kooltaan sopivan kokoinen ja ilmatiiviisti suljettu, jotta hieno hiekka ei vahingoita niitä. Näin vältyt ikävältä yllätykseltä kierroksen lopussa.

On myös tärkeää, ettei niitä pidetä housujen tai vaatteiden taskussa, koska ne kärsivät usein enemmän kuin repussa, joten jos et kanna niitä mukanasi, jätä ne seuralaisellesi.

8.- Mitkä tuotteet ja lääkkeet ovat välttämättömiä Dubain autiomaassa käydessäsi?

Henkilö, jolla on aurinkovoide ja kamera| ©Wendy Wei
Henkilö, jolla on aurinkovoide ja kamera| ©Wendy Wei

Jos olet menossa Dubain aavikolle, on tärkeää, että sinulla on mukanasi riittävästi aurinkovoidetta, mieluiten kerrointa 50, sillä aurinko on melko voimakas ja on yleistä, että saat auringonpolttamia, vaikka käyttäisit koko vartalon peittäviä vaatteita. On myös suositeltavaa ottaa veden lisäksi jonkinlaista isotonista tai kosteuttavaa juomaa.

Laukussa tai repussa on myös hyvä olla huimausta vastaan tarkoitettu pilleri tai purukumi, sillä aavikon dyynien yli ajaminen on monimutkaista, ja matkalla voi usein huimata tai jopa pahoinvointi yllättää. Saatat myös haluta ottaa pillerin päänsärkyyn, joka johtuu kovasta kuumuudesta ja voimakkaasta auringosta.

Luettelo lääkkeistä, joita matkustajat voivat ottaa mukaansa Dubaihin, on kuitenkin hyvin rajallinen, joten suosittelen tarkistamaan luettelon tai ostamaan lääkkeet suoraan laskeuduttuasi.

9.- Miten päästä Dubain aavikolle?

Ryhmäkierros Dubaissa| ©trec_lit
Ryhmäkierros Dubaissa| ©trec_lit

Paras tapa päästä Dubain aavikolle on varata retki autolla. Itse asiassa on tärkeää, että varaat tämän kokemuksen hyvissä ajoin etukäteen, erityisesti joulukuussa ja tammikuussa, jotka osuvat yhteen sesonkiajan kanssa, sillä tämä on yksi suosituimmista retkistä, ja se varmistaa, ettet jää paitsi tästä tärkeästä aktiviteetista, sillä se on ainoa tapa vierailla aavikolla.

Dubain autiomaa on noin tunnin ajomatkan päässä kaupungista. Itse asiassa alat nähdä kuivaa maisemaa noin kolmen vartin kuluttua autoon nousemisesta.

Viimeinen neuvo: on erittäin tärkeää noudattaa oppaan ohjeita koko ajan ja kunnioittaa aavikon asukkaita. Heidän elämäntapansa on hyvin erilainen kuin meidän, ja on tärkeää kunnioittaa heidän tapaansa toimia sekä heidän uskomuksiaan ja tapojaan.