Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Dubain parhaat ruokamatkat

Lähi-idän kulinaarinen maailma on yksi maailman mielenkiintoisimmista. Tästä syystä gastronominen kiertomatka Dubain kaltaisessa kaupungissa on yksi parhaista aktiviteeteista, joita voit tehdä, jos olet hyvän ruoan ystävä.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

6 minuuttia luettu

Dubain parhaat ruokamatkat

Arabialainen ruoka | ©Israel Albornoz

Monet Dubaissa nähtävistä ja tehtävistä asioista liittyvät tämän niinkin monipuolisen ja matkailullisen kaupungin gastronomian nauttimiseen. Dubaista löydät kaikki mahdolliset kulinaarisen maailman skenaariot, jotka vaihtelevat tyypillisestä ja perinteisestä arabiruoasta kilpaillun kansainvälisen gastronomisen ympäristön tyylikkäimpiin ja hienostuneimpiin ehdotuksiin.

Kutsun sinut jatkamaan tämän julkaisun lukemista, jotta voit ottaa huomioon joitakin tietoja Dubain parhaista gastronomisista retkistä. Totuus on se, että kun tiedät hinnat, keston ja tämäntyyppiseen matkailukokemukseen sisältyvien nähtävyyksien määrän, voit valita sellaisen kiinnostuksen kohteidesi ja omien tarpeidesi mukaan.

1. Dubain katuruokakierros

Falafelit, tyypillinen arabialainen katuruoka| ©Eiliv Aceron
Falafelit, tyypillinen arabialainen katuruoka| ©Eiliv Aceron

Kun ajattelet katuruokaa, ensimmäinen mielikuvasi ei luultavasti ole yhtä ylellinen ja hienostunut kaupunki kuin Dubai. Juuri tämä yksityiskohta kuitenkin puoltaa tällaista kokemusta. Ideana on tutustua Dubain gastronomiseen maailmaan paikallisten itsensä tavoin.

Muista, että kyseessä on yhteinen kokemus vähintään 15 muun henkilön kanssa, ja sinulla on koko ajan mukanasi englantia tai espanjaa puhuva paikallinen opas, joka kertoo sinulle kaikki historialliset yksityiskohdat jokaisesta reitillä vierailemastasi paikasta. Sen lisäksi, että tutustut emiraatin keittiön makuihin ja raaka-aineisiin, vierailet myös kohteissa, kuten Dubai Creekissä, Dubain museossa ja kaupungin vanhimman korttelin kuuluisissa soukeissa.

Arabialainen kahvi ja tee, Lähi-idän tyyliin valmistetut appelsiinimehut, shawarmat ja falafel ovat vain osa tämän kaltaisen katuruokakierroksen ruokalistalla olevista perusannoksista.

Tämä kokemus on myös hyvä tapa tutustua Dubaissa, sillä vaikka ajat ilmastoidussa autossa paikasta toiseen, näet eri reittejä, joita on olemassa, jotta pääset kaupungin modernimmilta, turistikohteista vanhaan kortteliin, joka on täynnä näitä katuruokatarjontoja.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Tällaisen gastronomisen kierroksen hinnat ovat varsin kohtuulliset, alkaen noin 50 eurosta aikuiselta ilman hotellista noutoa ja nousten 65 euroon edestakaisesta matkasta suoraan majapaikkaasi.
  • Kesto: Kierrokset kestävät keskimäärin noin kolme tuntia alusta loppuun. Kannattaa muistaa, että lounasosuuden osuus kokonaiskestosta on vain yksi tunti, sillä kierroksella on myös muita aktiviteetteja, kuten vesitaksiajelu Dubai Creekillä tai vierailu Dubain museossa.
  • Kuljetusvälineet: yleensä minibussi tai tila-auto ja aina ilmastoitu.
  • Tämän vaihtoehdon edut: On todellinen etuoikeus tutustua katuruoan maailmaan Dubain kaltaisessa kaupungissa. Suurin osa gastronomisesta tarjonnasta keskittyy eksklusiivisiin ja ylellisiin kokemuksiin, jotka eivät kiinnosta kaikkia.
  • Vaihtoehdon haitat: Soukien kaduilla ja kojuissa vaeltelu voi olla Dubain korkeiden kesälämpötilojen vuoksi ylivoimainen kokemus.

Varaa Dubain katuruokakierros

2. Yksityinen ruokakierros Dubaissa

Tyypillistä arabialaista ruokaa| ©PHRS
Tyypillistä arabialaista ruokaa| ©PHRS

Toisaalta yksityisyys ja yksinoikeus ovat asioita, joita monet pitävät ensisijaisina osallistuessaan kiertoajelulle, varsinkin jos kyseessä on Dubain kaltaisen paikan ruokakulttuuriin keskittyvä kiertoajelu.

Tämäntyyppisillä gastronomisilla retkillä tai kiertomatkoilla on myös tapana esitellä emiraatin keittiön peruselintarvikkeita, kuten suklaataateleita, juusto- ja kananmunapannukakkuja, shawarmaa ja kamelinlihavalmisteita. Kannattaa muistaa, että useimmat näistä ruokalajeista löytyvät kaupungin vanhan osan perinteisemmiltä markkinoilta, kuten kuuluisalta Spice Soukilta, jossa voit myös nauttia erilaisia kuivattuja hedelmiä ja mausteöljyjä.

Tämäntyyppisellä gastronomisella retkellä voit myös nauttia vesitaksikyydistä pitkin pientä jokea, joka jakaa kaupungin sen vanhimman osan. Lisäksi sinua seuraa koko ajan kaupungin gastronomiseen ja kulttuurihistoriaan erikoistunut opas.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

  • Hinta: Hinnat vaihtelevat kierrokselle osallistuvien henkilöiden määrän mukaan, sillä kyseessä on yksityinen kierros, mikä tarkoittaa, että palvelun kokonaishinta jaetaan usean henkilön kesken. Hinta per henkilö on yleensä noin 100-150 euroa.
  • Kesto: Myös tämäntyyppinen gastronominen kierros kestää yleensä noin kolme tuntia.
  • Kuljetusvälineet: Koska kyseessä on yksityinen kiertoajelu, on mahdollista valita 3- tai jopa 5-paikkainen luksusauto, mutta jos osallistujia on enemmän, voidaan valita tila-auto.
  • Tämän vaihtoehdon edut: Kun opas on vain sinun ja muutaman seuralaisesi käytettävissä, voit oppia vielä enemmän Dubain gastronomisesta identiteetistä.
  • Tämän vaihtoehdon haitat: Tämä on ehdottomasti kalliimpi vaihtoehto, eikä sillä ole oikeastaan muita etuja kuin yksityisyys ja yksinoikeus.

Varaa yksityinen ruokakierros

Miten varata ruokakierros Dubaissa?

Perinteitä ja nykyaikaa Dubaissa| ©Fredrik Öhlander
Perinteitä ja nykyaikaa Dubaissa| ©Fredrik Öhlander

Ruokakierroksen Dubaissa voi varata usealla eri tavalla, ja mikä tahansa niistä voi olla sinulle sopiva. Ulkomailta vierailevalle matkailijalle kätevin on kuitenkin nettivaraaminen.

Ensinnäkin siksi, että voit hankkia kiinnostuksen kohteisiisi ja budjettiisi sopivan retken nimenomaan sinulle sopivina päivinä ja kellonaikoina.

Tämä pätee myös muihin matkailuelämyksiin, kuten kameliratsastukseen Dubaissa tai hiekkalautailuretkelle Dubain dyyneillä.

Ostosten tekeminen Dubain matkailutoimistosta on toinen käytettävissäsi oleva vaihtoehto. Se ei kuitenkaan ole kaupunki, jossa useimmissa paikoissa on tällaisia toimipaikkoja. Lisäksi budjettisi kolminkertaistuu, kun matkustat paikasta toiseen saadaksesi vaihtoehdon, jossa on yhtä kilpailukykyiset hinnat kuin nettivarauksissa.

Ruokamatkojen kesto Dubaissa

Dubai Jumeirahin moskeija| ©Susanne Nilsson
Dubai Jumeirahin moskeija| ©Susanne Nilsson

Kaikkien Dubaissa järjestettävien ruokakierrosten kesto on yleensä korkeintaan kolmesta neljään tuntia. Tämä on loogista, kun otetaan huomioon, että varsinainen ruokailuosuus voi kestää korkeintaan puolitoista tuntia ja loput ajasta kuluu nähtävyyksien kiertelyyn kaupungissa ja paikasta toiseen siirtymiseen.

Pelkästään tämä kesto on kuitenkin täynnä etuja, sillä se, että aktiviteetti vie vain osan aamusta tai iltapäivästä, tarkoittaa, että voit viettää lopun päivääsi tutustumalla muihin kaupungin nähtävyyksiin. Kierros Dubain parhaisiin moskeijoihin voisi olla hyvä vaihtoehto päivälle, johon sisältyy gastronominen kierros kaupungissa.

Mitä näen tämäntyyppisellä kiertomatkalla?

Mezzeistä nauttiminen| ©DeepBluC
Mezzeistä nauttiminen| ©DeepBluC

Tämäntyyppisellä kiertoajelulla pääset selvästi nauttimaan arabialaisen gastronomian tärkeimmistä elementeistä sen perinteisimmissä ja aidoimmissa esityksissä. Juuri tästä syystä toinen olennainen osa tämäntyyppisiä kierroksia on yleensä kävely ja tutustuminen kaupungin vanhemman osan tyypillisiin markkinoihin.

Tämä tarkoittaa, että Dubain parhailla ruokakierroksilla olet hieman kauempana hienoista ja eksklusiivisista ravintoloista, joita voit todella saada muualla maailmassa. Tämä on edullista, koska voit tutustua kaupungin alkuperäiseen osaan, joka oli olemassa ennen taloudellista räjähdystä, joka johti satojen pilvenpiirtäjien rakentamiseen, jotka nykyään määrittelevät kaupungin matkailullisimman osan.

Itse asiassa, jos olet edelleen innokas oppimaan hieman enemmän Yhdistyneiden arabiemiirikuntienkulttuuri-identiteetistä ,sinun kannattaa valita Dubain matkat ja retket, jotka suuntautuvat tämän mielenkiintoisen maan muihin osiin.

Vinkkejä Dubain ruokakierroksista nauttimiseen

Kabsa-ateria| ©Basel15
Kabsa-ateria| ©Basel15

Ensimmäinen vinkki, jonka voin antaa sinulle Dubain ruokakierroksista, on tietää, että tulet kokemuksesta täysin kylläisenä. Siksi on suositeltavaa, että nautit hotellissa suhteellisen pienen aamiaisen tai et edes mitään, jos varaat aamupäivän ajat.

Seuraava seikka, jonka voin neuvoa sinua ottamaan huomioon, kun osallistut tämäntyyppisille ruokakierroksille, on pukeutua sopivasti, kun kiertelet kaupungin perinteisillä markkinoilla. Tällä on vähemmän tekemistä sen kanssa, kuinka paljon ihoa näytät, ja enemmänkin ilmaston mukavuuden kanssa. Vuodesta riippuen Dubain lämpötila voi olla hyvin korkea tai huomattavan alhainen aavikkokaupungiksi.

Neuvon myös osallistumaan tähän kokemukseen halukkaana tutustumaan kulttuuriin, joka on monille ihmisille täysin erilainen. Jos sinulla on lisäkysymyksiä siitä, miten voit tuntea olosi turvalliseksi ja mukavaksi Arabiemiraatteihin tutustuessasi, pyydän sinua lukemaan käytännön vinkkejä Dubaihin matkustamiseen. Olen varma, että niillä voi olla suuri merkitys vierailullesi.

Paljonko ruokakierros Dubaissa maksaa?

Al Mahara- ja Al Munhata -ravintoloiden sisäpuoli| ©Zomato
Al Mahara- ja Al Munhata -ravintoloiden sisäpuoli| ©Zomato

Keskimäärin gastronominen kiertoajelu Dubaissa maksaa yleensä 50-100 €/henkilö. Näin on siinä tapauksessa, että keskityt tutustumaan arabialaisen gastronomian alkulähteisiin tässä kaupungissa ja vierailet suhteellisen vaatimattomissa ja edullisissa ravintoloissa.

Dubai on kallis kaupunki, kun kyse on huippuravintoloista, ja keskimääräinen vierailu viiden tähden ravintolassa voi ylittää 150 €/henkilö.

Niinpä hyvä ruokamatka, joka todella keskittyy näyttämään sinulle mahdollisimman monta kaupungin kulinaarista kohokohtaa, vie sinut ravintoloihin, jotka eivät ole niin tunnettuja.

Jos kuitenkin haluat todella hienon illallisen, voit tehdä hieman tutkimusta Dubai Marinan nähtävyyksistä ja tekemistä varten...

Mitkä ovat Dubain ruokakierroksen ehdoton käyntikohde?

Shawarma| ©Yash Bhardwaj
Shawarma| ©Yash Bhardwaj

Erityisistä pakollisista vierailukohteista Dubain parhailla ruokakierroksilla puhuminen on hieman hankalaa. Monet niistä keskittyvät katuruokakojuihin, joihin on vaikea päästä ilman kaupungin todellisen asiantuntijan asiantuntemusta.

Voin vakuuttaa, ettei tämän kaupungin ruokakierrokselta saa missään nimessä jättää väliin vierailua vanhan kaupunginosan tyypillisillä markkinoilla. Esimerkiksi Spice Souk on ehdoton kohde, jos haluat tutustua kaikkeen, mikä liittyy kuivattuihin hedelmiin, ainesosiin ja mausteisiin, jotka antavat makua arabivalmisteille niin tyypillisellä tavalla.

Toinen hyvä tapa tutustua tämän yhteisön ruokailun makuihin ja perinteisiin ovat retket Dubain aavikolle. Moniin niistä sisältyy perinteisiä berberityylisiä illallisia.

Miksi lähteä ruokaretkelle Dubaihin?

Eat Greek Kouzina -ravintolan ulkopuolella| ©Eat Greek Kouzina
Eat Greek Kouzina -ravintolan ulkopuolella| ©Eat Greek Kouzina

Ruokakierros on jotain, jota suositellaan useimmissa matkailukohteissa ympäri maailmaa, eikä Dubai ole poikkeus. Vaikka siitä on tullut viime vuosina hyvin kansainvälistynyt paikka, se säilyttää edelleen hyvin mielenkiintoisen kulttuuri-identiteetin.

Samalla tällainen kokemus on myös täydellinen tilaisuus tutustua kaupungin vanhempaan osaan yhdellä matkalla, jolloin säästät aikaa ja rahaa.

Voit kuitenkin myös tehdä tutkimusta Dubain parhaista ruokapaikoista, kun on kyse eksklusiivisista ravintoloista, joiden gastronominen tarjonta on kulinaristimaailman kulinaristien keskustelua herättävää.

Mitkä ovat opastetun kierroksen edut verrattuna Dubain gastronomisen maailman kiertämiseen omin päin?

Dubain risteilyt| ©Michael Beyer
Dubain risteilyt| ©Michael Beyer

Ensimmäinen opastetun kierroksen etu liittyy logistiseen helppouteen. Opastetulla kiertoajelulla sinun ei tarvitse huolehtia siitä, miten pääset paikasta toiseen ja kuinka paljon kuluu kuljetuksiin.

Opastettu kiertoajelu vie sinut suoraan kunkin markkinan ja ruokapaikan tärkeimpiin paikkoihin. Lisäksi saat taatusti edulliset hinnat, koska olet jo maksanut kiinteän hinnan eikä sinun tarvitse neuvotella minkään näistä toimipaikoista kanssa. Mikä on käytännössä perinne Lähi-idän maissa.

Jos olet liian innokas tutustumaan paikkaan omin päin ilman opasta, voit myös valita Dubai Marina -risteilyt. Tämä johtuu siitä, että ne ovat kiertoajeluja, joissa sinun ei tarvitse huolehtia logistiikasta eikä tarvita alan asiantuntijan saattajaa. Ainakaan muuta kuin veneen päällikköä.