Dubain parhaat teemapuistot

Dubain on tullut kohde, joka tarjoaa kaikenlaista kuviteltavissa olevaa viihdettä kansainvälisille matkailijoille. Siksi vierailu kaupungin parhaissa huvipuistoissa on parasta, mitä voit tehdä, jos haluat pitää hauskaa.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

8 minuuttia luettu

Dubain parhaat teemapuistot

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat | ©David Rodrigo

Jos mietit nähtävää ja koettavaa Dubaissa, mieleesi tulee luultavasti kuva erittäin ylellisestä toiminnasta yhdessä tämän kuuluisan kaupungin monista pilvenpiirtäjistä. Monipuolisuus on kuitenkin jotain, joka määrittelee aktiviteetit täällä, ja teemapuistoista on tullut yksi Arabiemiraattien suurimman kaupungin viihdetarjonnan tärkeimmistä tunnusmerkeistä.

Tätä silmällä pitäen kutsun sinut lukemaan eteenpäin, sillä jaan kanssasi kaikki faktat, jotka sinun on tiedettävä Dubain teemapuistoista. Näin voit valita sellaisen, joka sopii täydellisesti budjettiisi, kiinnostuksen kohteisiisi ja myös perheesi viihdetarpeisiin.

1. Uteliaat Bollywood-puistot

Maailmanpyörä Dubaissa| ©Datingscout
Maailmanpyörä Dubaissa| ©Datingscout

Intialaiselle elokuvateollisuudelle on ominaista sen esteettisyyden kauneus ja valtava katsojamäärä Intiassa. Sen kulttuurinen vaikutus on niin suuri, että Dubaissa on puisto, joka on omistettu yksinomaan Bollywoodin suurimmille hiteille, ja se on yksi kaupungin parhaista vierailukohteista. Ainakin jos etsit viihdyttävää kokemusta, joka on varmasti erilainen.

Alueella on kaikenlaisia nähtävyyksiä, ja kuten voitte kuvitella, ne ovat kaikki arkkitehtonisia spektaakkeleita. Samalla kannattaa tietää, että puisto on jaettu viiteen eri vyöhykkeeseen ja jokainen niistä on omistettu eri Hollywood-elokuvan lajityypeille.

Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat vapaapudotuskoneet, karusellit ja jättimäinen maailmanpyörä, josta on etuoikeutettu panoraamanäkymä koko puistoon. Itse asiassa jo pelkkä kävely puiston eri teema-alueilla on jotain viihdyttävää, sillä ne näyttävät kuin suoraan intialaiselta elokuvakalustolta.

Kannattaa muistaa, että joitakin tämän paikan ravintoloita voidaan pitää yhtenä Dubain parhaista ruokapaikoista, sillä intialainen ruoka on yksi maailman parhaista keittiöistä. Jos matkustat yksityisautolla, sinun on hyvä tietää, että puiston sisäänpääsymaksuun sisältyy myös ilmainen pysäköinti paikan päällä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Liput maksavat yleensä noin 85 €/henkilö.
 • Sijainti: Bollywood Parks™ Dubai - Sheikh Zayed Rd - Dubai - Yhdistyneet arabiemiirikunnat
 • Aukioloajat: Puisto on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 12-21. Lauantait ja perjantait ovat poikkeus, sillä silloin se jatkaa sulkemista klo 22:een asti.

Tutustu Dubain parhaisiin ruokapaikkoihin

2. Viihdyttävä Motiongate Dubai

Vuoristorata| ©Somruthai Keawjan
Vuoristorata| ©Somruthai Keawjan

Elokuvien maailma saa yhä enemmän merkitystä Dubain teemapuistoissa, ja toinen kaupungin tunnetuimmista ja viihdyttävimmistä on Motion Gate. Se on yksi Lähi-idän suurimmista teemapuistoista, ja se on saanut vaikutteita suoraan Hollywood-elokuvista, aivan kuten Bollywood Park on saanut vaikutteita Intian elokuvateollisuudesta.

Puisto on jaettu neljään eri vyöhykkeeseen, ja ne kaikki liittyvät suuriin Hollywood-studioihin. Columbia Pictures, Smurfs Village, DreamWorks ja Lionsgate ovat näiden puiston osioiden nimet, ja kaikista niistä löydät mekaanisia ajeluja tai vuoristoratoja sekä live-esityksiä suosikkielokuvahahmoista.

Muista, että Nälkäpeli, John Wick ja Heist ovat vain joitakin elokuvasarjoja, jotka ovat inspiroineet tämän puiston mekaanisten ajelujen luomista. Täällä on Shrekin suolla ajeltava ajelu ja jopa vuoristorata animaatioelokuvasta Madagaskar.

Toisaalta, vaikka tämä puisto voi helposti pitää sinut kiireisenä koko päivän , se ei tarkoita, että sinun pitäisi tuhlata iltaasi nauttimalla joistakin Dubai Marinan nähtävyyksistä ja tekemistä. Noin kuudessa tunnissa olet nauttinut kaikista puiston nähtävyyksistä, joten kuuden aikaan illalla voit suunnata takaisin majapaikkaasi lepäämään.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: Liput per henkilö maksavat noin 85 puntaa, eikä hinnassa ole eroa lasten ja aikuisten välillä.
 • Sijainti: Park and Resorts - Sheikh Zayed Rd - Dubai - Yhdistyneet arabiemiirikunnat.
 • Aukioloajat: Puisto on avoinna päivittäin kello 11-20 paitsi lauantaisin ja perjantaisin, jolloin aukioloaikaa pidennetään kello 21:een.

3. Vaikuttava Ski Dubai

Ski Dubai -hiihtokeskuksesta nauttiminen| ©Lars Plougmann
Ski Dubai -hiihtokeskuksesta nauttiminen| ©Lars Plougmann

Dubai on paikka, joka todistaa, että moderni insinööritaito kykenee täydellisesti luomaan ihmeitä, jotka jopa muuttavat sään luonnollista järjestystä. Ski Dubai sopii tähän kuvaukseen, sillä se on maailman suurin sisähiihtokeskus. Tämä tarkoittaa sitä, että tämä paikka luo uskomattoman spektaakkelin, jossa näet aitoa lunta keskellä aavikkoa, ja tässä tapauksessa se on huolellisen lämpötilansäädön ja vaikuttavan arkkitehtonisen rakenteen ansiota.

Muista, että tämän paikan vakiolämpötila on -4 °C, ja jos haluat nauttia tästä, sinulla on mahdollisuus liukua viittä erilaista rinnettä alas, jotka sijaitsevat tämän vaikuttavan teemapuiston 20 000 neliömetrin kokoisella alueella. Siellä on alppiasemia, joissa voit siemailla kuumaa kaakaota ja syödä tyypillisiä sveitsiläisiä ruokia. Aivan kuin olisit oikeasti Euroopan vuoristossa.

Huomionarvoinen on myös puiston päärinne, joka on noin 400 metriä pitkä ja jossa on noin 60 metrin pudotus. Sisäänpääsymaksuun sisältyy täällä vallitsevissa lämpötiloissa tarvittava varustus, kuten talvitakki, hanskat, kypärä ja saappaat sekä hiihtovälineet. Jos haluat äärimmäisempää hauskanpitoa, voit myös valita hiekkalautailun Dubain aavikon henkeäsalpaavilla dyyneillä.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Liput eivät ole ikäryhmittäisiä, ja ne maksavat noin 65 puntaa, jos saavut suoraan paikalle, tai noin 97 tai 98 puntaa, jos haluat yhteiskuljetuksen majapaikastasi
 • Sijainti: Sheikh Zayed Rd - Al Barsha - Al Barsha 1 - Dubai - Yhdistyneet arabiemiirikunnat.
 • Aukioloajat: Teemapuiston aukioloajat vaihtelevat koko viikon ajan, ja lauantaisin ja sunnuntaisin se on avoinna kello 9:stä puoleenyöhön. Maanantaista torstaihin se on avoinna klo 10-23 ja perjantaisin klo 10-24.

4. Atlantis Aquaventure Park

Perheen hauskanpitoa Atlantis Aquaventure Parkissa.| ©Jeremy Thompson
Perheen hauskanpitoa Atlantis Aquaventure Parkissa.| ©Jeremy Thompson

Atlantis-hotelli on yksi Dubain vaikuttavimmista rakennelmista paitsi kauneutensa myös sijaintinsa vuoksi. Se sijaitsee Palm Jumeirahin kuuluisan keinotekoisen saaren pohjoispäässä. Tämän kuuluisan hotellin rakenteiden sisällä on Atlantis Aquaventure -vesipuisto, joka vuosi toisensa jälkeen voittaa palkinnon yhtenä maailman parhaista rakenteista.

Jos päätät vierailla siellä, löydät Atlantis-teemaisia liukumäkiä tai voit surffata keinotekoisilla aalloilla yhdellä maailman tehokkaimmista laitteista. Voit myös ratsastaa koko alueen ympärille keinotekoisesti luodun joen kuuluisissa koskenlaskuissa tai voit jopa lähteä haisafarille.

Muista, että tämä puisto pitää hallussaan Guinnessin maailmanennätystä vesipuiston eniten liukumäkiä sisältävästä liukumäestä. Niistä yli sadasta, joita on kaikkialla tiloissa, voin nostaa erityisen innostuneena esiin lasitunnelit. Niiden ansiosta sinusta tuntuu kuin olisit meren pohjassa. Ne kulkevat jättimäisten altaiden läpi, jotka ovat täynnä haita, rauskuja, piraijoita, hummereita ja jopa joitakin merinisäkkäitä.

Dubaissa on myös The Lost Chambers -akvaario

Tässä majesteettisessa hotellissa on myös yksi maailman vaikuttavimmista akvaarioista. Se on laitos, jossa on suuri kokoelma trooppisia kaloja ja mereneläviä, jotka uivat lammikoissa, jotka ovat suoraan muinaisen mytologisen Atlantiksen innoittamia.

Akvaarion nimi on The Lost Chambers, ja voit ostaa liput suoraan sin ne tai voit myös yhdistää ne passiin, jolla pääset Atlantis Aquaventure Parkiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Aquaventure Parkin ja akvaarion yhdistetty lipunhinta on noin 100 euroa per henkilö. 3-7-vuotiaat lapset maksavat noin 86 €.
 • Sijainti: Atlantis The Palm - Crescent Rd - Dubai - Yhdistyneet arabiemiirikunnat.
 • Aukioloajat: Puisto on avoinna päivittäin klo 9.30-18.00.

Lisätietoja Atlantis Aquaventuresta

5. Legoland Dubai

Legoland Dubai| ©Jeremy Thompson
Legoland Dubai| ©Jeremy Thompson

Legoland on teemapuistofranchise, joka toimii eri puolilla maailmaa. Koska Dubaissa kaikki tehdään kuitenkin suuressa mittakaavassa, voit kuvitella, että tämän paikan tiloissa ei ole mitään kadehdittavaa muiden matkailukohteiden tiloille ympäri maailmaa.

Tällä sivustolla on yli 60 miljoonaa tiiltä tätä kuuluisaa rakennuspeliä, ja koko rakennelman alueella on yli 15 000 veistosta, joihin liittyy noin 40 interaktiivista peliä. Elävät esitykset ja teemahahmojen läsnäolo ovat myös toinen Legoland Dubain suurista nähtävyyksistä.

Muista, että puisto on jaettu eri osiin, joista voin nostaa esiin Factoryn, jossa voit nähdä, miten nämä myyttiset tiilet luodaan. Imagination on toinen viihdyttävimmistä, sillä siellä rakennetaan ajoneuvoja, joita osallistujat voivat jopa ajaa.

Legolandin vesipuisto

Samaan aikaan Dubaissa on Legoland Waterpark, jossa on noin 20 erilaista liukumäkeä ja pari muuta nähtävyyttä. Vierailu siellä on siis hyvä tilaisuus perheen hauskanpitoon, jos haluatte hyödyntää maan korkeita lämpötiloja virkistävien ja viihdyttävien vesileikkien parissa.

Tiedot kiinnostavista kohteista

 • Hinta: Kumpaankin sisäänpääsy maksaa noin 80 euroa per henkilö. Voin kuitenkin huomauttaa, että Dubai Parks And Resorts -kompleksissa on tarjolla turistipasseja, jotka yhdistävät kaksi puistoa noin 100 eurolla per henkilö. Tämä tarkoittaisi sitä, että maksamalla 100 € pääsee sekä Legoland Water Parkiin että Legoland Dubaihin.
 • Sijainti: Sheikh Zayed Rd - Dubai - Yhdistyneet arabiemiirikunnat.
 • Aukioloajat: Puisto on avoinna maanantaista torstaihin päivittäin klo 10-18. Perjantaisin, lauantaisin ja sunnuntaisin se on suljettu klo 19 asti.

Legoland Dubain suuret nähtävyydet

6. IMG World of Adventures

Vuoristorata| ©Anne Nygard
Vuoristorata| ©Anne Nygard

IMG World Of Adventures oli yksi Dubain ensimmäisistä teemapuistoista, ja se on nykyään yksi suurimmista ja suosituimmista. Se erottuu muista vaihtoehdoista, koska kaikki nähtävyydet ovat katettuja, mikä on suora suoja korkeilta lämpötiloilta, jotka määrittävät tämän paikan. Puisto on sinänsä jaettu viiteen eri eeppiseen vyöhykkeeseen.

Se on itse asiassa maailman suurin sisätiloissa sijaitseva teemapuisto, ja se pystyy vastaanottamaan noin 20 000 kävijää päivässä. Sen nähtävyyksiin kuuluu Marvel Cinematic Universe -elokuviin keskittyviä nähtävyyksiä sekä kokonainen Cartoon Networks -televisiokanavan suoraan inspiroima alue.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Liput maksavat noin 80 euroa aikuiselta, ja enintään 105 cm pitkät lapset pääsevät sisään ilmaiseksi.
 • Sijainti: E311 Sheikh Mohammed Bin Zayed Rd - City of Arabia - Dubai - Yhdistyneet arabiemiirikunnat.
 • Aukioloajat: Puisto on avoinna päivittäin klo 12-22 maanantaista torstaihin. Viikonloppuisin se on avoinna klo 23 asti.

7. Matka Abu Dhabin Ferrari Worldiin

Sisäänkäynti Ferrari World Abu Dhabiin| ©DAVID
Sisäänkäynti Ferrari World Abu Dhabiin| ©DAVID

Vaikka Abu Dhabissa sijaitseva Ferrari World ei ole Dubaissa sijaitseva teemapuisto , se on yksi parhaista nähtävyyksistä, kun on kyse kaupungissa vierailevien matkailijoiden huvipuistoista.

Ferrari World -retkistä Dubaista on tullut vakiovaruste niille, jotka haluavat vierailla planeetan suurimmassa teemapuistossa, joka erottuu kuuluisan huippunopean autofirman innoittamana ainutlaatuisella teemallaan.

Tämäntyyppisistä retkistä voin korostaa, että niihin sisältyy edestakainen matka, jossa on nouto suoraan hotellistasi. Sekä opastetun kierroksen, jonka aikana näet kuninkaallisen perheen palatseja, Louvre-museon päämajan Lähi-idässä ja myös Abu Dhabin kuuluisan kaltevan tornin. Puiston kuuluisa vuoristorata, joka on maailman nopein, on myös kohokohta.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Kierroksen hinta on yleensä noin 230 €/henkilö, kun taas puiston sisäänpääsymaksu on noin 85 €/henkilö. Tämä tarkoittaa, että loppujen lopuksi kierros on erittäin edullinen ja kustannussäästävä kokemus, sillä sen avulla näet myös Abu Dhabin houkuttelevimmat puolet.
 • Sijainti: Yas Island - Yas Leisure Dr - Yas Island - Abu Dhabi - Yhdistyneet arabiemiirikunnat.
 • Aukioloajat: Puisto on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 12:00-20:00.

Retket Abu Dhabiin Dubaista käsin

8. Pelaa DXB Virtual Reality -virtuaalitodellisuutta

Virtuaalitodellisuus| ©Giu Vicente
Virtuaalitodellisuus| ©Giu Vicente

Play DXB on puisto, joka tunnetaan laajasta valikoimastaan virtuaalitodellisuuspelejä. Se on itse asiassa planeetan suurin virtuaalitodellisuuskompleksi, ja se sijaitsee Dubai Mall - ostoskeskuksessa, joka on myös maailman suurin ostoskeskus.

Vieraillessasi siellä pääset nauttimaan yli 30 nähtävyydestä, joissa on hyvin helppo sekoittaa, mikä on todellisuutta ja mikä fiktiota. Muista, että tila on jaettu kahteen kerrokseen, enkä voi tarpeeksi korostaa sitä, että hauskuus on saavutettavissa ja mielenkiintoista kaikenikäisille.

On kauhuelämyksiä, on myös muita urheiluelämyksiä ja on joitakin virtuaalitodellisuuspelejä, joissa keskitytään liikaa seikkailuun. Jos sinulla ei ole aavistustakaan siitä, miten pääset Dubai Malliin, olisi suositeltavaa lukea joitakin artikkeleita siitä, miten Dubaissa voi liikkua, sillä tämä kaupunki on melko suuri ja hieman monimutkainen, jos et mene ilman yksityisautoa.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: Pääset halutessasi ilmaiseksi sisään, jos haluat vain nähdä nähtävyyksiä. Kunkin niistä hinnat vaihtelevat kuitenkin 10 ja 50 punnan välillä, ja voit jopa käyttää noin 100 puntaa per henkilö yhden iltapäivän aikana.
 • Sijainti: The Dubai Mall - Financial Center Rd - Downtown Dubai - Dubai - Yhdistyneet arabiemiirikunnat.
 • Aukioloajat: Tämä virtuaalitodellisuuspuisto on avoinna viikon jokaisena päivänä kello 10.00 - 24.00.

9. Laguna-vesipuisto

Vesipelit| ©Denniz Futalan
Vesipelit| ©Denniz Futalan

Dubain kaltaisessa kuumassa kaupungissa ei voi koskaan olla tarpeeksi vesipuistoja, ja juuri tästä syystä toinen parhaista teemapuistoista on Laguna Water Park. Tämä paikka erottuu muista siitä, että se on hieman vaatimattomampi vaatimuksineen, ja siinä on vain neljä ympäristöä, yksi surffaukseen, yksi rentoutumiseen, yksi liukumäkeen ja yksi pelkkään uintiin teema-altaissa.

Sijainti on erittäin kätevä, sillä se sijaitsee La Mer Beachin alueella, ja siitä on itse asiassa suora yhteys Dubain rannikon tähän osaan. Tässä puistossa on myös vaikuttava keinotekoinen joki. Kaikkien näiden uima-altaiden ja rantojen jälkeen haluat kuitenkin luultavasti päästä hieman lähemmäs tämän yhteisön alkuperää. Kameliratsastus Dubaissa voisi olla hyvä vaihtoehto iltapäivällesi, jos päätät vierailla tässä puistossa aamupäivällä.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: Sisäänpääsymaksu tähän puistoon on melko halpa, sillä maksamalla noin 50 € per henkilö olet oikeutettu päiväpäästöön, joka sisältäisi myös ilmaiset buffet-ruokailut, joissa on varsin mukavia ja vakuuttavia aterioita.
 • Sijainti:
 • ** Aukioloajat:** Puisto on avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 10-18.

10. Dubai Miracle Garden

Vierailu Miracle Gardenissa| ©Oiva Eskola
Vierailu Miracle Gardenissa| ©Oiva Eskola

Koska Dubai tuntuu olevan kaupunki, jossa mahdottomia saavutetaan, siellä on puisto, joka keskittyy yksinomaan luonnonkukkanäytöksiin hollantilaisten tulppaanipeltojen tai joidenkin amerikkalaisten kaupunkien ruusupuutarhojen tyyliin. Tämä paikka on nimeltään Dubai Miracle Garden, ja se koostuu huolellisesti kehitetystä näyttelystä, joka muodostaa planeetan suurimman luonnollisen kukkapuutarhan.

Kuten voitte kuvitella, sääolosuhteet pelaavat vastaan tällaisessa paikassa, ja siksi se on avoinna vain marraskuusta toukokuun puoliväliin. Jos kuitenkin satut olemaan kaupungissa jonain näistä päivistä, et voi jättää väliin tätä yli 72 000 m²:n tilaa, joka on täynnä tuoksuja ja värejä. Ne luovat lopulta todellisia kaupunkimaisemien spektaakkeleita.

Kiinnostavat yksityiskohdat

 • Hinta: Pääsy tähän kohteeseen on melko edullinen, sillä liput maksavat yleensä noin 22 euroa aikuisilta ja noin 18 euroa 3-12-vuotiailta lapsilta.
 • Sijainti: Street 3 - Al Barsha - Al Barsha South - Dubai - Yhdistyneet arabiemiirikunnat.
 • Aukioloajat: Se on avoinna vain osan syksystä ja talven aikana, mikä on loogista, sillä tämä on ilmastollisesti paras aika matkustaa Dubaihin. Jos olet siellä näinä aikoina, voit vierailla klo 9-21. Lauantaisin ja sunnuntaisin se jatkaa sulkemista klo 22:een asti.