Parhaat Vespa -matkat Roomassa

Valloita Rooman kadut aitoon italialaiseen tyyliin. Tässä artikkelissa annan sinulle kaikki tiedot, joita tarvitset tutustuaksesi kaduille klassisella vespalla, joka on ominaista kaupungille.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Parhaat Vespa -matkat Roomassa

Rooma Vespalla | ©Faisal Hijjaz

On kokemuksia, jotka on elettävä yksityiskohtaisesti: aja Route 66:lla Harley Davidsonilla, tutustu Lontooseen sen punaisilla kaksikerrosbusseilla ja tietysti kiertele Roomassa klassisella skootterilla.

Valitse ikuisen kaupungin tarjoamien eri reittien ja täydellisen hetken välillä: nauti auringonlaskusta yhdellä seitsemästä kukkulasta, uppoa pääkaupungin yöelämään, nauti auringonpaisteesta kierrellessäsi kaupunkia tai vuokraa skootteri useammaksi päiväksi ja tutustu Rooman ympäristöön. Jos haluat tietää lisää pääkaupungista, tutustu tähän oppaaseen siitä , mitä Roomassa kannattaa nähdä ja tehdä.

1. Kierros Roomassa Vespalla ryhmässä ja oppaan kanssa

Vespa ja roomalainen Colosseum| ©Natalie Radbill
Vespa ja roomalainen Colosseum| ©Natalie Radbill

Valmistaudu kokemaan Rooman puhdas olemus. Unohda pitkät kävelymatkat ympäri kaupunkia tai salaiset kulmat, joihin bussit ja autot eivät pääse, sillä tällä skootterilla tehdyllä Rooman kierroksella et menetä yhtään pääkaupungin piilotettuja aarteita.

Tässä aktiviteetissa ajat omalla skootterillasi, mutta mukana on ryhmä, jota johtaa ammattitaitoinen opas, joka kertoo sinulle kaupungin historiasta.

Nämä kierrokset alkavat yleensä Montin kaupunginosasta, ja ensimmäinen pysähdys tehdään yhden kaupungin ja maailman tärkeimmän monumentin, Colosseumin, edessä. Muutaman valokuvan jälkeen opas vie sinut Circus Maximukseen, jossa näet hippodromin, vaunukilpailustadionin ja keisarillisen palatsin. Giardino degli Aranci ja Piazza Pietro D'Illiria ovat seuraavat pysähdyspaikat, joissa voit nauttia yhdestä Rooman romanttisimmista puutarhoista.

Sen jälkeen nautit yleensä kävelyretkestä Trasteveren kaduilla nähdäksesi kaupungin olemuksen ja tunnelman, ja pysähdyt yleensä tauolle Piazzale Garibaldilla.

Vaikka reittiä voidaan muuttaa, yleensä reitin viimeisinä pysähdyspaikkoina on tutustua barokkiseen Piazza Navonaan, vierailla Pantheonissa ja heittää kolikko Trevin suihkulähteeseen varmistaaksesi paluun ikuiseen kaupunkiin.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 80 €
 • Kesto: 3 tuntia
 • Tämän vaihtoehdon edut: sisältää ammattitaitoisen oppaan, joka kertoo kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä. Joissakin tapauksissa tämäntyyppinen kiertoajelu sisältää pääsyliput joihinkin muistomerkkeihin.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: tutustu moottoripyöriin ja ajamiseen Roomassa ennen tähän seikkailuun ryhtymistä.
 • Tärkeää: kuljettaja tarvitsee ajokortin, aiempaa kokemusta skoottereista, luottokorttitalletuksen (joka vapautetaan sopimuksen päättyessä) ja henkilöllisyystodistukset.

Varaa Vespa-kierros Roomassa

2. Kierrä Rooma Vespalla matkustajana

Vespalla| ©jor baeke
Vespalla| ©jor baeke

Jos haluat kiertää Rooman kaupunkia klassisella skootterilla, mutta sinulla ei ole ajokorttia, älä huoli, sillä tähän retkeen sisältyy kuljettaja.

Istu skootterin selkään, laita kamera valmiiksi, anna hiustesi heilua tuulessa ja nauti Rooman tärkeimmistä monumenteista ilman huolta ajamisesta pääkaupungin vilkkaassa liikenteessä.

Vaikka reitti voi vaihdella säästä, liikenteestä tai kaupungin tapahtumista riippuen, tämä reitti alkaa yleensä Piazza Venezia -aukiolta, jossa ihaillaan valtavaa Vittorianon muistomerkkiä.

Sen jälkeen suuntaat Colosseumille kuvaamaan majesteettista amfiteatteria, joka on yksi maailman seitsemästä ihmeestä.

Kierroksen aikana vierailet myös Caracallan kylpylöissä, joka on yksi Rooman tärkeimmistä julkisista kylpylöistä ja jonka rakentaminen aloitettiin vuonna 206 jKr., ja tietenkin kuljettajasi ajaa pitkin ensimmäistä ja vanhinta roomalaista tietä, Appian Wayta, joka aloitettiin vuonna 312 eKr. ja joka kulkee keisari Aurelianuksen muurin läpi keisarillisen Rooman aikana.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 149€
 • Kesto: 3 tuntia
 • Tämän vaihtoehdon edut: tällä kiertoajelulla on oma kuljettaja, joten voit nauttia Roomasta ilman ajostressiä; sinut myös noudetaan ja viedään takaisin hotelliisi
 • Tämän vaihtoehdon haitat: aika kullakin monumentilla on rajoitettu kiertoajelulla, nähtävyyksien sisäänpääsymaksut eivät sisälly.

Varaa Vespa Tour of Rome

3. Nauti Roomasta yksityisellä Vespa-kierroksella

Trastevere| ©Patrick T'Kindt
Trastevere| ©Patrick T'Kindt

Jos olet rakastunut edellä mainittuihin reitteihin, mutta haluat hieman enemmän itsenäisyyttä, voit aina varata yksityisen skootterikierroksen.

Unohda odottelu ja tee tämä kierros omaan tahtiisi, nauti jokaisesta kadusta ja muistomerkistä oppaan ja kuljettajan kanssa, jotka ovat vain sinua varten.

Kuljettajasi noutaa sinut majapaikastasi, ja seikkailu alkaa. Vaikka kierros voi vaihdella, ensimmäiset pysähdykset ovat yleensä keskiaikaisessa Ss. Quattro Coronati, Basilica do Santo Stefano Rotondo, Caracallan kylpylät, protestanttinen hautausmaa ja Santa Cecilian kirkko Trasteveressä.

Kun olet levännyt ja nauttinut kahvin tai jäätelön (sisältyy retkeen) Pasticceria Linarissa, saavut Giardino degli Aranci -puistoon nauttimaan yhdestä Rooman parhaista näköaloista.

Sen jälkeen näet Maltan ritarikunnan kuuluisan lukon, ennen kuin pysähdyt Circus Maximuksessa.

Kiinnostuksen yksityiskohdat

 • Hinta: alkaen 170€
 • Kesto: 4 tuntia
 • Tämän vaihtoehdon edut: sinun ei tarvitse huolehtia turhasta odottelusta, sillä tämä kierros on vain sinulle ja sinulla on opas ja kuljettaja.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Sisäänpääsy Caracallan kylpylään ei sisälly hintaan. Vaikka kyseessä on yksityinen kiertoajelu, siihen sovelletaan silti tiettyä aikaa ja reittiä.

Varaa Vespa Night Tour Roomassa

4. Tutustu italialaiseen ruokakulttuuriin skootterilla

Campo de' Fiorin markkinat| ©Miguel S
Campo de' Fiorin markkinat| ©Miguel S

Kuulutko niihin, jotka tuntevat maan kulttuurin sen ruoan kautta? Minulla on sinulle täydellinen kierros, gastronominen kierros vespalla. Lisäksi sinun ei tarvitse huolehtia ajamisesta, jos olet syönyt liikaa tai maistanut herkullista viiniä, sillä tällä aktiviteetilla on yksityinen kuljettaja.

Kuljettajasi vie sinut vespalla yhteen parhaista italialaisista kulinaarisista kokemuksista. Tutustut Trasteveren ja juutalaiskorttelin parhaisiin ravintoloihin ja kahviloihin. Pysähdyt myös kuuluisalla Campo de Fiori -markkinalla maistamaan sen valkoista pizzaa mortadellalla.

Mielenkiintoisia yksityiskohtia

 • Hinta: alkaen 223€
 • Kesto: 3-4 tuntia
 • Tämän vaihtoehdon edut: kuljettaja ja opas sisältyvät hintaan, joten voit syödä ja juoda huolehtimatta ajamisesta. Nouto ja jättäminen majoituspaikasta sisältyy hintaan. Hintaan sisältyy italialaisia välipaloja.
 • Tämän vaihtoehdon haitat: Kierrokselle on asetettu enimmäisaika ja -reitti. Toiminta tapahtuu ryhmässä.

5. Vuokraa Vespa tuntitaksalla ja valitse haluamasi reitti:

Vespa vuokrattavana| ©Tim Gouw
Vespa vuokrattavana| ©Tim Gouw

Jos olet yksi niistä, jotka haluavat vapauden mennä om atoimisesti sen sijaan, että palkkaisit suljetun retken, mutta et tiedä, mistä aloittaa, älä huoli, tuon sinulle ratkaisun.

Vespan varaaminen on helpompaa kuin miltä näyttää: Rooma on täynnä erilaisia yrityksiä, jotka tarjoavat moottoripyöriä, kuljettajapalveluja, opastusta tai jopa sivuvaunullisia skoottereita. Vaikka halvimmat hinnat löytyvät kaupungin laitamilta, ne ovat yleensä melko tasaisia.

Reitistä tai käytettävissä olevasta ajasta riippuen voit vuokrata skootterin koko päiväksi 63 eurosta alkaen, useammaksi päiväksi tai vain tarvitsemiesi tuntien ajaksi.

Kiinnitä huomiota kaikkiin vuokrasopimukseen sisältyviin lausekkeisiin, sillä yhtiö voi rangaista sinua, jos toimitat skootterin myöhässä (katso artikkelin lopusta tärkeitä huomautuksia, jotka sinun on tiedettävä ennen skootterin vuokraamista).

Vieraile Rooman ympäristössä vuokratulla skootterilla

Rooma on museoksi muuttunut kaupunki. Jotta voisit nauttia jokaisesta tämän kaupungin kätkemästä jalokivestä, siihen menisi kuukausia, mutta pääkaupungin ympäristö ei ole yhtään sen vähempää: maailmanperintökohteita, linnoja, roomalaisia raunioita...

Siksi skootterin vuokraaminen on tähtivaihtoehto kiertää Rooman ympäristöä eikä missata yhtään näistä uskomattomista paikoista:

 • Roomalaiset linnat: Valmistele salkku, täytä tankki ja valmistaudu ihailemaan roomalaisia linnoja. Aja antiikin roomalaista Via Appia -tietä pitkin ja ihaile Castel Gandolfon paavin palatsia , Villa di Massenziota, Maxentiuksen sirkusta ja Domini Quo Vadis -kirkkoja. Lisäksi ajat Frascatin kuuluisien viinitarhojen läpi , vierailet Palestrinan kaupungissa ja maistelet maalauksellisen Nemin kylän mansikoita. Se on loistava tapa päästä pois kaupungista.
 • Tivoli, Villa Adriano ja Villa d'Este: Varaa matkasuunnitelmastasi päivä, jolloin voit tutustua Lazion ihanaan alueeseen. Ota Vespa ja nauti pääkaupunkia ympäröivistä upeista kukkuloista kohti Tivolin kaupunkia , Villa Adrianoa ja Villa d'Estetä. Vaikka matka Tivoliin (30 km Roomasta) kestää alle tunnin, suosittelen lähtöä aikaisin aamulla, jotta voit nauttia koko päivän vierailemalla kahdessa Unescon maailmanperintökohteessa: Villa Adrianossa ja Villa d'Estessä. Roomalaisesta arkeologisesta kompleksista nauttimisen lisäksi voit vierailla upeissa puutarhoissa, jotka ovat täynnä suihkulähteitä, vesiputouksia ja nymfejä.
 • Ostia Antica: Roomassa on paitsi ranta, myös upea arkeologinen puisto sen ympärillä. Vain 35 kilometrin päässä Roomasta sijaitsee Ostia, muinainen roomalainen kaupunki meren rannalla. Älä mieti kahdesti, jos haluat paeta kaupungin kiireitä, hyppää Vespan kyytiin, tankkaa ja suuntaa Ostia Antican arkeologiselle alueelle. Yritä lähteä Roomasta ajoissa, sillä keskus sulkeutuu talvella noin klo 16:00 ja kesällä klo 18:00, jotta voit nauttia temppeleistä, roomalaisista patsaista, Neptunuksen kylpylöistä ja muinaisen Ostian amfiteatterista kaikessa rauhassa. Jos suunnittelet käyntiä Ostiassa, tutustu tähän oppaaseen, josta löydät parhaat ruokapaikat, parhaan matkustusajan ja paljon muuta.

Valitse paras aika ottaa skootterikierros Roomassa

Rooman auringonlasku| ©Gia Milinovich
Rooman auringonlasku| ©Gia Milinovich

Jos Vespa on varattu ja täydellinen matkasuunnitelma laadittu, jäljellä on enää oikean vuorokaudenajan valinta. Rooma on viehättävä kaupunki mihin vuorokaudenaikaan tahansa, mutta auringonlaskun romantiikka tai yön vaihtelu voi tehdä suunnitelmastasi entistäkin erikoisemman.

 • Rooma auringonlaskun aikaan: Laita kamera valmiiksi, sillä Rooman auringonlasku on nähtävyys, joka kannattaa muistaa. Oranssia taivasta ikuisen kaupungin yllä et voi jättää väliin, joko Appelsiinipuutarhasta tai Maltan ritarikunnan lukon kautta, kirjoita GPS:ään Rooman parhaat näkymät, käynnistä moottori ja nauti unohtumattomasta auringonlaskusta Vespastasi.
 • Rooma yöllä: Jos Rooma itsessään on unelmien kaupunki, kuvittele, että voit kävellä sen kaduilla ja ihailla sen monumentteja yön pimeydessä valaistuina. Tutustu Rooman vilkkaaseen yöelämään Vespan kyydissä, käy katsomassa kaupungin piilotettuja aarteita ja älä jätä väliin Colosseumia, joka on vielä majesteettisempi kuunvalossa.

Mitä sinun tarvitsee ajaa Roomassa:

Raha euroina| ©Pixabay
Raha euroina| ©Pixabay

Turvallisuus on tärkein asia ennen kuin pääset nauttimaan tästä upeasta suunnitelmasta, joten kaikki kohdat on järjestettävä varovasti. Liikenne Italiassa on hyvin vilkasta, ja päiväsaikaan se voi olla melko stressaavaa.

Jos ajaminen ei tunnu mukavalta, voit aina valita yksityisen kuljettajan palkkaamisen, mutta jos toisaalta skootterin ajaminen Roomassa on aina ollut unelmasi, älä unohda ottaa mukaasi kaikkia tarvittavia papereita ja pyydä liikkeestä skootterivakuutusta ja kypärää, sillä ilman niitä et voi liikkua.

 • Ajokortti: olennainen edellytys skootterin ajamiselle on, että sinulla on voimassa oleva ajokortti. Jos skootteri on pienempi kuin 125 cm3, voit vuokrata sen B-luokan ajokortilla, jos se on suurempi, tarvitset A-luokan ajokortin. Toinen tärkeä asia on se, että jos ajokorttisi ei kuulu Euroopan yhteisön jäsenvaltioihin, tarvitset kansainvälisen ajokortin.
 • Talletusrahaa: Takausta varten yritys pyytää yleensä talletuksen, joka palautetaan, kun skootteri on toimitettu. Tämä summa vaihtelee yleensä skootterista, vuokra-ajasta jne. riippuen, ja se voidaan yleensä maksaa käteisellä tai luottokortilla. Muista aina tarkistaa vuokrasopimuksen lausekkeet, jotta vältät muun muassa sakot, jotka aiheutuvat skootterin luovuttamisesta tyhjällä säiliöllä tai myöhästymisestä.
 • Henkilöllisyystodistus: Jotta voit vuokrata moottoripyörän ja saada vakuutuksen, sinun on todistettava henkilöllisyytesi (varmista, että yrityksellä on moottoripyörää koskeva vakuutus ja ota se mukaasi, sillä ilman sitä et voi ajaa), joten ota henkilöllisyystodistus tai passi mukaasi, jotta voit suorittaa kaikki tarvittavat toimenpiteet.

Vuokraa skootteri Roomassa

Suosituksia ja vinkkejä:

Trevin suihkulähde| ©kat kye
Trevin suihkulähde| ©kat kye
 • Sanotaan, että kaikki tiet johtavat Roomaan, mutta Roomassa on hyvin helppo eksyä, joten suosittelen, että otat mukaan GPS:n tai sovelluksia, kuten Google Maps puhelimessasi, jotta vältät ajan tuhlaamisen reitilläsi.
 • Kun yritys toimittaa skootterin sinulle, valokuvaa se myyjän edessä ja sisällytä kaikki skootterin vauriot ja naarmut, jotta voit olla varma skootterin kunnosta ja säästää itsesi tulevilta ongelmilta.
 • Varmista, että käytät aina kypärää ja sinulla on skootterin vakuutus, jotta voit ajaa sillä ongelmitta.
 • Jos et ole koskaan ennen ajanut skootterilla, kannattaa ehkä vuokrata kuljettaja tai harjoitella ennen kuin lähdet Rooman kierrokselle. Sen lisäksi, että Italian pääkaupungissa on vilkas liikenne, kadut on päällystetty mukulakivillä, jotka saavat skootterisi tärisemään tavallista enemmän, joten suosittelen, että tutustut skootteriisi ennen kuin ajat roomalaisessa liikenteessä.

Vuokraa skootteri Roomassa