Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

10 parasta aktiviteettia Dubaissa

Dubaissa tapahtuu joka tunti ja joka minuutti vähintään sata asiaa matkailijoiden viihdyttämiseksi. Siksi on tärkeää tietää, mitä tässä kauniissa Lähi-idän kohteessa kannattaa tehdä.

Keyvis Montilva

Keyvis Montilva

7 minuuttia luettu

10 parasta aktiviteettia Dubaissa

Dubai, Yhdistyneet arabiemiirikunnat | ©David Rodrigo

Jos suunnittelet matkaa Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin, sinua kiinnostaa todennäköisesti tietää, mitä aktiviteetteja ja nähtävää ja koettavaa Dubaissa on. Mikä on loogista, sillä se on koko alueen suosituin matkailukohde.

Kehotan sinua siis jatkamaan tämän postauksen lukemista, sillä olen koonnut yhteen 10 parasta tekemistä tässä kaupungissa. Epäilemättä ne muodostavat ryhmän viihdyttäviä tilanteita, jotka pitävät sinut kiireisenä koko matkasi ajan.

1. Dubain nähtävyyksien kiertoajelu, johon sisältyy liput Dubai Frameen

Ulkonäkymä Dubai Frameen| ©Ashwin Kumar
Ulkonäkymä Dubai Frameen| ©Ashwin Kumar

Dubai on kaupunki, jossa on niin paljon nähtävyyksiä, että siellä kannattaa vierailla erikoistuneen oppaan seurassa. Muista, että tämäntyyppinen kiertoajelu on yleensä noin 15 hengen ryhmälle, ja vierailette esimerkiksi Burj Al Arabissa tai Sinisessä moskeijassa.

Tämäntyyppiseen kiertoajeluun kuuluu tavallisesti myös ajelu yhdellä Dubai Creekin kuuluisista vesitakseista, ja voitte myös sisällyttää siihen maistiaisen jostakin arabimaiden gastronomian perinteisestä herkusta ravintolassa, joka sijaitsee kulkureitin varrella.

Lisäksi tällaisen kierroksen suuri vetovoima on, että siihen sisältyy sisäänpääsy Dubai Frameen. Kyseessä on 360 asteen panoraamanäköalapaikka, joka tarjoaa parhaat näkymät kaupungin horisonttiin. Oikeastaan ihanteellinen paikka nauttia auringonlaskusta sekä nähdä, miltä Dubain rakennusten valot näyttävät yöllä.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Tämän ominaisuuden sisältävän kiertoajelun hinta on yleensä noin 72 euroa aikuiselta, kun taas 4-11-vuotiaat lapset maksavat yleensä noin 60 euroa.
 • Kesto: Keskimäärin tällainen kiertoajelu kestää yleensä yhteensä noin viisi tai kuusi tuntia.

Parhaat kiertoajelut ja retket Dubaista

2. Jahtikierros Dubai Marina -venesatamassa

Odottelemassa jahdin kyytiin nousemista Dubai Marinassa| ©LafullPicture
Odottelemassa jahdin kyytiin nousemista Dubai Marinassa| ©LafullPicture

Ylellisyys ja eksklusiivisuus kuuluvat selvästi Dubain parhaimpiin aktiviteetteihin. Jahtireissu Dubai Marinan huvivenesatamassa on yksi kaupungin elämäntyylin parhaista asioista, eikä hinta per henkilö ole todellakaan kovin korkea.

Kyseessä on lähes aina 30 hengen yhteinen aktiviteetti. Muista, että sinua opastaa koko ajan ääni, joka kertoo Dubain rannikon tärkeimpien kohteiden historiasta. Kuulet esimerkiksi yksityiskohtia Blue Water Islandin sekä Jumeirahin palmun rakentamisesta .

Kannattaa myös huomioida, että tämäntyyppinen kierros on yksi parhaista asioista, joita Dubain huvivenesatamassa voi tehdä, sillä se optimoi kierrosajan ja tarjoaa suhteellisen ylellisen kokemuksen edullisesti. Muista, että valitsemastasi ajankohdasta riippuen sinulla on mahdollisuus nauttia aamiaista, lounasta, grilliruokaa tai illallista. Kaikki sisältyy hintaan.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Näillä ominaisuuksilla varustetun purjehdusmatkan hinta per henkilö vaihtelee yleensä 55 ja 95 euron välillä. Tämä riippuu siitä, valitsetko aamu-, iltapäivä- vai iltapäivävaihtoehdon.
 • Kesto: Ne kestävät yleensä noin kahdesta kolmeen tuntia, mikä on enemmän kuin tarpeeksi aikaa kierrellä aluetta ja nauttia tarjolla olevasta ruoasta.

3. Dubai Big Busin turistibussien reitit

Dubain kiertoajelubussi| ©Alan & Flora Botting
Dubain kiertoajelubussi| ©Alan & Flora Botting

Kiertoajelubussit ovat maailman suosituimpien vierailukaupunkien peruspilari, ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien tärkeimpänä matkakohteena olevalla Dubailla on selvästi omat versionsa. Ota niistä kaikki ir ti nauttimalla tästä aktiviteetista, joka on yksi parhaista tavoista kiertää kaupunkia.

Tässä tapauksessa, kuten voitte kuvitella, kyseessä ovat ilmastoidut bussit, ja suurin osa niistä on katettu ensimmäisessä kerroksessa, kuten Big Busin tapauksessa, jotta ne suojaavat kaupungin korkeilta lämpötiloilta. Tämä matkanjärjestäjä ylläpitää järjestelmää, jonka mukaan voit ostaa yhden päivän, kahden päivän tai jopa viiden päivän passin, jolla voit nauttia turistibussista kätevänä liikennevälineenä.

Muista, että tämän reitin ansiosta, joka muistuttaa muita Dubain parhaita turistibusseja, pääset useimpiin kaupungin nähtävyyksiin, kuten Burj Khalifaan, Dubain museoon tai kuuluisaan Burj Al Arab -hotelliin. Samalla lipun ostamalla saatat olla oikeutettu ilmaiseen yökierrokseen tai voit jopa nauttia jostakin arabialaisesta tanssiesityksestä.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Yhden päivän passin hinta on noin 70 euroa, kahden päivän passin hinta on noin 88 euroa noin ja viiden päivän Deluxe-passi maksaa noin 100 euroa noin. 5-15-vuotiaat lapset maksavat näistä hinnoista 20 prosentin alennuksen.
 • Kesto: Halutessasi voit viettää koko päivän kierrellen kaupunkia tällä bussilla. Keskimääräinen kierros kestää kuitenkin yleensä yhteensä kaksi ja puoli tuntia.

Parhaat turistibussit

4. Vierailu Burj Khalifan näköalatasanteilla

Auringonlasku Burj Khalifan näköalatasanteelta| ©Simon Bierwald
Auringonlasku Burj Khalifan näköalatasanteelta| ©Simon Bierwald

Burj Khalifa on maailman korkein rakennus, ja sen avaamisesta lähtien siitä on tullut yksi Lähi-idän tärkeimmistä matkailukohteista ja Dubain merkittävä ikoni. Vierailu joillakin sen näköalatasanteista on epäilemättä yksi kaupungin parhaista asioista, ja 124. ja 125. kerroksessa sijaitsevista näköalatasanteista avautuu yksi parhaista näkymistä Dubain keskustaan.

Burj Khalifassa vieraillessasi sinulla on myös mahdollisuus vierailla ostoskeskuksessa, joka sijaitsee tämän jättimäisen rakennuksen juurella, ja sinun on muistettava, että tämän tornin rakenne on 828 metriä korkea.

Neuvon sinua myös tutkimaan, mitä kaikkea Burj Khalifan sisällä voi tehdä ja nähdä, sillä sinun kannattaa ottaa vierailustasi kaikki irti, jotta voit nähdä mahdollisimman paljon maapallon korkeimman rakennuksen nähtävyyksiä.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Lippu tälle näköalatasanteelle maksaa yleensä 60 euroa aikuiselta ja 50 euroa 4-12-vuotiaalta lapselta, jos päätät vierailla yöllä. Hinta nousee 90 euroon aikuiselta ja 60 euroon lapselta, jos päätät vierailla iltapäivällä.
 • Kesto: Näköalapaikalla oleskeluaikaa ei ole rajoitettu. Useimmat ihmiset kestävät kuitenkin yleensä noin 30-40 minuuttia.

Varaa liput Burj Khalifan näköalapaikalle

5. Auringonnousun ilmapallolento Dubaissa aamiaisella

Kuumailmapallolento| ©beth woodrum
Kuumailmapallolento| ©beth woodrum

Kuumailmapallomatkat ovat elämän mullistava kokemus useimmille osallistujille kaikkialla maailmassa, ja Dubai on täydellinen paikka nauttia tällaisesta aktiviteetista. Kyse on siitä, että voit ihailla paikan maisemia.

Tässä tapauksessa pääset nauttimaan lennosta Dubain aavikon suojelualueen yllä, mikä tarkoittaa, että näet sekä kilometrien pituiset hiekkadyynit että kuuluisien pilvenpiirtäjien modernin horisontin. Kierrokseen sisältyy myös täysi aamiainen, jossa on esimerkiksi savulohta, kaviaaria, munia Benedict, juomia ja pari arabikulinarismille tyypillistä gastronomista herkkua.

Muista, että paluumatka sisältää lyhyen kiertoajelun aavikkoalueella, joka onnistuu täydellisesti luksusautolla, kuten Land Roverilla. Tätä suunnitelmaa suositellaan syksyllä ja talvella, sillä silloin on ainakin sään puolesta paras aika vierailla Dubaissa.

Halutessasi olisi myös hyvä lukea joitakin vinkkejä Dubain aavikolla vierailuun, jos epäilet, millaisia vaatteita sinun pitäisi käyttää tai mitä löydät tästä erikoisesta ympäristöstä.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Aikuisten hinta on yleensä noin 280 euroa, kun taas 5-11-vuotiaat lapset maksavat noin 260 euroa.
 • Kesto: Ilmapallomatkan kesto on noin kaksi ja puoli tuntia, mutta koko retki kestää noin neljä tuntia, jos otetaan huomioon aavikkokierros ja kuljetus hotellille ja takaisin.

6. Aavikkoretki, johon sisältyy dyynisafari, kameliratsastus, hiekkalautailu ja illallinen

Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu
Kameliretkeily aavikolla| ©Yasin Gündogdu

Aavikko itsessään on yksi Dubain tärkeimmistä matkailunähtävyyksistä, joten aavikon tutkimiseen ja siitä nauttimiseen keskittyvät aktiviteetit kuuluvat aina Dubain parhaimpiin nähtävyyksiin ja tekemisiin. Jos tämä ajatus kiinnostaa, kannattaa valita retki, joka sisältää dyynisafarin, kameliratsastuksen, hiekkalautailua adrenaliinin lisäämiseksi ja hienon päivällisen ja kauniin auringonlaskun.

Näillä retkillä on myös mahdollisuus pukeutua perinteisiin asuihin ja jopa nähdä Tenoura-esitys, joka on kansantanssi, joka on peräisin suoraan emiirikunnan sufi-perinteistä. Retki dyyneillä tapahtuu nelivetoisella ajoneuvolla, ja sinulla on rajoitettu pääsy juomiin koko retken ajan. Muista, että beduiiniruokailu on toinen tämän Dubain aavikkokierroksen tunnusmerkki.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Tällaisen kiertoajelun hinta on noin 90 euroa per henkilö. Hinta 3-11-vuotiaille lapsille on yleensä noin 80 €. Jos haluat mieluummin VIP-buffetin, hintaan lisätään 10 €/henkilö.
 • Kesto: Koska kyseessä on retki, johon sisältyy niin paljon aktiviteetteja, on loogista, että se on melko pitkä. Keskimääräinen kesto on noin 7-8 tuntia.

Tutustu Dubaihin kamelilla

7. Katuruokakierros Dubain vanhassa osassa

Falafelit, tyypillinen arabialainen ruoka| ©Eiliv Aceron
Falafelit, tyypillinen arabialainen ruoka| ©Eiliv Aceron

Vaikka luksus tuntuu olevan Dubain synonyymi matkailualan silmissä, on totta, että koko ruokakulttuuri on maanalaista. Katuruokakierros tämän yhteisön vanhoissa kaupunginosissa on yksi mielenkiintoisimmista ja viihdyttävimmistä aktiviteeteista tässä kuuluisassa kaupungissa.

Huomaa, että tämäntyyppisellä kierroksella löydät joitakin Dubain parhaista ruokapaikoista,etkä ainoastaan pääse nauttimaan arabialaisen kulinaarisen maailman mauista. Vierailet myös tyypillisillä markkinoilla, kuten maustesukissa, vanhassa sukissa tai kuuluisassa Dubain kultasukissa.

Tämäntyyppiseen kiertoajeluun sisältyy usein myös veneretki Dubai Creekillä, ja usein tarjotaan myös vierailua Dubain museoon, koska se sijaitsee lähellä kaupungin perinteisempiä ja historiallisempia kaupunginosia.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Tällainen kiertoajelu maksaa yleensä noin 40 euroa per henkilö.
 • Kesto: Tämäntyyppinen kiertoajelu kestää keskimäärin noin viisi tuntia. Tämä on loogista, kun otetaan huomioon, että se sisältää useita aktiviteetteja samalla matkasuunnitelmalla.

10 parasta ruokapaikkaa Dubaissa

8. Hauska iltapäivä Atlantis Aquaventure Parkissa

Perheen hauskanpitoa Atlantis Aquaventure Parkissa| ©Jeremy Thompson
Perheen hauskanpitoa Atlantis Aquaventure Parkissa| ©Jeremy Thompson

Dubai on paikka, joka rikkoo ennätyksiä, kun on kyse vaikuttavista modernin insinööritaidon teoksista, ja erityisesti tämä vesipuisto, jossa on maailman suurin määrä liukumäkiä, sijaitsee suuren keinotekoisen saaren sisällä, joka muistuttaa palmun muotoa.

Tämä teemapuisto on nimeltään Atlantis Aquaventure Park, ja se on paikka, jota et voi jättää väliin, jos mietit parhaita suunnitelmia ja aktiviteetteja, joista voit nauttia koko perheen kanssa tässä kaupungissa. Sen nähtävyyksistä voin nostaa esiin sen keinotekoisen aaltoaltaan, jossa voi surffata Havaijin rannan kaltaisissa olosuhteissa, tai myös kuuluisat liukumäet, jotka kulkevat altaiden läpi, jotka ovat täynnä mereneläviä.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Pääsy tähän puistoon maksaa yleensä noin 100 euroa henkilöä kohden, mutta muista, että se sisältää myös pääsyn vaikuttavaan akvaarioon nimeltä The Lost Chambers.
 • Kesto: Jos päätät osallistua useimpiin tämän vesipuiston nähtävyyksiin, siihen menee todennäköisesti keskimäärin noin kahdeksan tuntia.

Lisätietoja Atlantis Aquaventuresta

9. Pelisessio Blacklight Minigolf 3D:ssä Dubaissa

Dubain horisontti ja Burj Khalifa taustalla| ©Kent Tupas
Dubain horisontti ja Burj Khalifa taustalla| ©Kent Tupas

Minigolf on hauska aktiviteetti kaikkialla maailmassa ja rehellisesti sanottuna varsin vaatimaton. Koska Dubaissa on kuitenkin kyse siitä, että asiat viedään seuraavalle tasolle, kannattaa tutustua Black Light Mini Golf 3D:hen. Kyseessä on suljettu minigolfrata, jossa on erilaisia teemallisia asemia, joiden seinät, lattiat ja katot on valaistu täysin ultraviolettivalolla. Näin syntyy hämmästyttäviä abstrakteja hahmoja ja maalauksia, ja monet niistä ovat eri puolilta maailmaa olevien taiteilijoiden teoksia.

Tämä on yksi niistä hienoista asioista, joita Dubaissa kannattaa tehdä elokuussa, koska se on turvallinen pakopaikka kuumuutta vastaan ja samalla koko perheen aktiviteetti, jossa pääset pelaamaan tyypillistä minigolfia täysin uudenaikaisella ja viihdyttävällä tavalla.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Tähän sisätiloissa sijaitsevaan minigolfkenttään osallistuminen maksaa henkilöä kohden noin 35 € noin.
 • Kesto: Paikalla vietettävälle ajalle ei oikeastaan ole mitään rajaa, mutta noin tunnissa sinun pitäisi olla pelannut 18 reikää.

10. Illallisristeily Dubain rannikkoa pitkin

Dubain risteilyt| ©Michael Beyer
Dubain risteilyt| ©Michael Beyer

Dubain venesatamaristeily on ehdottomasti mielenkiintoinen ja suositeltava aktiviteetti kaikentyyppisille matkailijoille. Samalla, jos siihen sisältyy tyylikäs illallinen, siitä tulee unohtumaton tapahtuma, jota et voi jättää väliin, jos budjettisi sallii sen.

Illalliselta voit odottaa viiden tähden buffet-menua, jossa on erilaisia eksoottisia ruokia, joilla on paljon tekemistä arabialaisen gastronomian kanssa.

Dubaissa järjestetään myös perinteisiä purjehdus- ja illallisristeilyjä

Mukavuuden vuoksi sinulla on myös mahdollisuus nauttia tämäntyyppinen illallinen perinteisellä arabialaisella purjeveneellä. Illallinen on periaatteessa sama, ja se, mikä muuttuu, on veneen rakenne. Tällaiset perinteiset purjeveneajelut Dubain venesatamassa voivat siis olla myös hyvä vaihtoehto, jos etsit tyylikästä ja erikoista illallista juhlistamaan vierailuasi kaupungissa.

Kiinnostavat yksityiskohdat:

 • Hinta: Molempien illallislajien hinta vaihtelee 45 ja 65 euron välillä henkilöä kohden.
 • Kesto: Tämäntyyppiset risteilyt kestävät yleensä noin puolitoista ja kaksi tuntia.