Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Mitä tehdä Lontoossa 5 päivässä

On melko vaikeaa nähdä kaikki Lontoon tarjonta viidessä päivässä, mutta viiden päivän oleskelu antaa sinulle mahdollisuuden nähdä tärkeimmät nähtävyydet ja tehdä mielenkiintoisia aktiviteetteja.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 5 päivässä

The Shard auringonlaskun aikaan | ©Fred Moon

Kaikki matkailijat tietävät, että Lontoossa on valtavasti nähtävää ja tehtävää, minkä vuoksi Lontoossa on vietettävä useita päiviä nähdäksesi mahdollisimman paljon. Vaikka viiden päivän oleskelu ei riitäkään kaiken näkemiseen, se alkaa olla tarpeeksi pitkä aika tutustua kaupunkiin perusteellisesti.

Paras tapa ottaa vierailusta kaikki irti on jakaa kaupunki vyöhykkeisiin, jotta aikaa kuluu mahdollisimman vähän liikkumiseen. On myös suositeltavaa olla joustava matkasuunnitelman suhteen, jos matkan varrella tulee vastaan odottamattomia nähtävyyksiä. Totuus on, että museoidensa, puistojensa, historiallisten katujensa ja esitystensä ansiosta Lontoo ei petä koskaan.

1. päivä: tutustu Lontoon tunnelmallisimpiin katuihin ja käy British Museumissa

British Museum yöllä| ©Jey han
British Museum yöllä| ©Jey han

Kun saavut kaupunkiin ensimmäistä kertaa, on tärkeää sopeutua siihen. Ensimmäiset tunnit ovat enemmänkin tutustumista kuin nähtävyyksien katsomista, sillä ensimmäiset tunnit alkavat siitä, miten Lontoon metrolla pääsee kulkemaan ja miten Lontoon parhaat nähtävyydet löytyvät. Siksi ensimmäinen tutustumispäivä on hyvä hetki saada tuntumaa kaupunkiin ja muuten nähdä jokin sen museoista.

Käytä tilaisuutta opastettuun kierrokseen

Lontoossa oleskelun aloittamiseksi ei ole mitään parempaa kuin osallistua yhdelle Lontoon monista tarjolla olevista opastetuista kierroksista.

Sen lisäksi, että voit tutustua joihinkin Lontoon mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä, se auttaa sinua myös ymmärtämään, mitä aiot vierailla seuraavina päiv inä saamiesi tietojen ansiosta.

Tarjolla on todella vaikuttava valikoima retkiä. Voit valita kävely-, pyöräily-, bussi- tai laivamatkan, päivällä tai yöllä ja valitsemallasi teemalla.

.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

British Museum

Kierroksen jälkeen on aika suunnata British Museumiin, joka on epäilemättä yksi Lontoon parhaista museoista,

British Museumiin, jonne on vapaa pääsy, ei koskaan mene alle kaksi tuntia, vaikka koko museon katsominen veisi useita päiviä.

Tässä museossa on yli seitsemän miljoonaa esinettä kaikkialta maailmasta. Suosittelen, että opiskelet etukäteen, mitä haluat nähdä, jotta voit mennä suoraan vastaaviin huoneisiin. Kannattaa myös hankkia heidän tarjoamansa ääniopas, jotta saat enemmän tietoa siitä, mitä näet.

Varaa opastettu kierros British Museumiin

Aloita ilta Piccadilly Circusilta

Piccadilly Circus on ehkä Lontoon tunnetuin risteys ja olennainen pysähdyspaikka monille Lontoon nähtävyyksiä kiertäville busseille, jotka kulkevat kaupungin läpi ja joita voit halutessasi vuokrata kaupunkikierrokselle.

Tästä risteyksestä olet vain muutaman minuutin päässä joistakin Lontoon nähtävyyksien kohteista, ja siksi se on täydellinen paikka aloittaa kierros Lontoon ostoskaduilla ja Sohossa....

Varaa Big Bus Lontoon kiertoajelubussi

Nauti Oxford Streetin tunnelmasta

Kävely Oxford Streetin kaduilla| ©Bas Leenders
Kävely Oxford Streetin kaduilla| ©Bas Leenders

Tätä ostoskatua pidetään Euroopan vilkkaimpana. Lähes kahden ja puolen kilometrin pituudelta löytyy kaikenlaisia kauppoja, ravintoloita ja muita paikkoja, jotka houkuttelevat monia lontoolaisia ja vierailijoita.

Kun seuraat katua kohti Marble Archia, näet joitakin kaupungin suosituimmista tavarataloista, kuten Selfridgesin, joka sijaitsee arkkitehtonisesti merkittävässä rakennuksessa.

Jos sinulla on onni olla Lontoossa joulun aikaan, et voi jättää väliin kävelyä tätä katua pitkin katsomaan sen jouluvaloja, sillä sen koristelu on yksi koko kaupungin parhaista. Voit nauttia niistä marraskuun puolivälistä alkaen.

Kadun päässä on Marble Arch, riemukaari, joka sijaitsi vielä muutama vuosi sitten Buckinghamin palatsin sisäänkäynnin kohdalla ja joka on nykyään, nyt siirrettynä, yksi kaupungin tunnetuimmista kuvista. .

Varaa opastettu kierros Lontoossa

Eksy Sohon kaduille

Parasta Sohossa on vaeltaa päämäärättömästi sen kaduilla. Alueella on useita teattereita ja useita kulttibaareja.

Yksi niistä paikoista, joita ei kannata jättää väliin, on Carnaby, Sohon kuuluisin katu. Tunnelmansa lisäksi se on tunnettu ylellisistä joulukoristeistaan, joten se on ehdoton vierailukohde, jos olet Lontoossa tähän aikaan vuodesta.

Kun kävelet tätä katua pitkin, katso oikealle puolelle, kunnes löydät kauniin gallerian nimeltä Kingly Court. Suosittelen sinua astumaan sisään ja katselemaan sen avointa sisäpihaa ja sen kahta kerrosta, jotka ovat täynnä ravintoloita ja terasseja.

Napatkaa jotain syötävää Mother Mash -ravintolassa

Jos nälkä yllättää, tämä alue on täydellinen paikka ladata akkuja. Yksi suosituimmista paikoista on Mother Mash osoitteessa 26 Ganton Street. Täältä löydät brittiläistä ruokaa pääkaupunkiseudun kohtuulliseen hintaan.

Mene musikaaliin

Jos rakastat musikaaleja, suuntaa Lontoon West Endiin, jossa on tällä hetkellä Lontoon parhaita musikaaleja.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

2. päivä: Vieraile kaupungin tunnetuimmissa nähtävyyksissä, kuten St Paulin katedraalissa, Tate Modernissa ja Lontoon tornissa

Pyhän Paavalin katedraali| ©Loco Steve
Pyhän Paavalin katedraali| ©Loco Steve

Matkareitin toisena päivänä tutustutaan joihinkin kaupungin tunnetuimpiin nähtävyyksiin ja hienoimpiin muistomerkkeihin. Aamiaisen jälkeen ensimmäinen kohde on St Paulin katedraali.

Pyhän Paavalin katedraali

Lippujen ostaminen Pyhän Paavalin katedraaliin on hyvä idea, sillä katedraali on maailman toiseksi suurin, korkeudeltaan ja kooltaan Rooman Pietarinkirkon jälkeen.

Katedraalin upea koristelu herättää välittömästi kaikkien vierailijoiden huomion. Sen kattoja koristavat freskot erottuvat edukseen.

Jos olet päässyt katedraaliin, älä jätä väliin kiipeämistä sen poikkeukselliseen kupoliin ja vierailua sen kryptassa.

Kun lähdet katedraalista, kävele kohti Millennium-siltaa, joka on kaupungin modernein silta.

Osta lippu St. Paul's Cathedraliin

Nauti nykytaiteen parhaasta antimista Tate Modernissa

Vierailu Tate Modernissa on taiteen ystäville ehdoton pakko. Se sijaitsee myös entisessä Banksiden voimalaitoksessa, joka on jo itsessään näkemisen arvoinen rakennus.

Kuten moniin Lontoon museoihin, Tate Moderniinkin on vapaa pääsy. Sisällä voit nauttia nykytaiteen tunnetuimpien edustajien, kuten **Picasson, Warholin, Salvador Dalín ja Monet'**n, teoksista.

Syö jotain Borough Marketissa ja näe The Shard (torni)

Kun olet nähnyt Tate Modernin teokset, on aika jatkaa matkaohjelmaasi. Matkalla Borough Marketille ohitat joitakin näkemisen arvoisia paikkoja, kuten Shakespearen Globe tai Winchesterin palatsin rauniot.

Jos pidät minun laillani kävelystä markkinoilla, Borough Market on välttämätön pysähdyspaikka. Se on Lontoon suurin elintarvikemarkkina, ja sen sisällä kuljeskellessasi voit yhä nauttia sen vanhasta viehätyksestä ja historiasta.

Markkinoiden vanhin osa on katettu, mutta mielenkiintoisia kojuja on myös ulkona.

Borough Marketissa on alue, joka on omistettu katuruokakojuille, joissa voit syödä jotain ennen kierroksen jatkamista.

Varaa liput The Shardiin

Astu sisään Lontoon Toweriin ja tutustu sen varisten legendaan

Kierros Lontoon Towerissa| ©Doug Kerr
Kierros Lontoon Towerissa| ©Doug Kerr

Kävele torilta kohti Tower of Londonia, linnaketta, jolla on hyvin mielenkiintoinen ja samalla melko makaaberi historia.

Yli 900 vuoden ajan tornia käytettiin vankilana. Siellä oli monia, joiden ainoa rikos oli ollut kruunun loukkaaminen. Kidutus aiheutti useiden vankien kuoleman, ja sellien epähygieeniset olosuhteet vaikuttivat monien muiden kuolemaan. Lopulta myös muita teloitettiin ennen kidutusta.

Lontoon Towerista tuli kuuluisa monista kuuluisista henkilöistä, jotka päättivät siellä päivänsä, kuten Anne Boleyn, Thomas More ja kuningatar Jane Grey.

Kannattaa varata liput Lontoon Toweriin nähdäksesi kruununjalokivet, sen kappelin tai Valkoisen tornin.

Tower on kuuluisa myös tarusta korpeista, jotka ovat Towerin tunnetuimpia asukkaita. Legendan mukaan jos korpit katoavat tornista, torni ja koko valtakunta romahtavat. Tämän estämiseksi Ravenmaster-niminen työntekijä on omistautunut yksinomaan lintujen vartiointiin ja niiden karkaamisen estämiseen.

Osta lippu Lontoon Toweriin

The Shardista on parhaat näkymät kaupunkiin

Päivän viimeinen vierailu on Tower Bridgen ylityksen jälkeen kohti kaupungintaloa. Tämä on The Shard, upea pilvenpiirtäjä, jonka sisällä on vaikuttava näköalatasanne.

The Shardin sisällä on myös ravintola. Voit ruokailla täällä tai etsiä ruokapaikan The Shardin läheltä.

Osta lippu The Shardin näköalatasanteelle

Päivä 3: Vartijanvaihdosta Buckinghamin palatsissa kaupungin parhaille markkinoille Peter Panin ja Sherlock Holmesin kautta.

Buckinghamin palatsi| ©Hellotickets
Buckinghamin palatsi| ©Hellotickets

Matkan kolmas päivä voidaan omistaa mielenkiintoiselle yhdistelmälle: joitakin tunnettuja paikkoja, kuten Buckinghamin palatsi tai Hyde Park, ja muita vähemmän vierailtuja mutta yhtä mielenkiintoisia paikkoja. Kuten mikä tahansa suuri kaupunki, Lontoo kätkee sisäänsä salaisuuksia, ja on aina hyvä ajatus lähteä pois kuljettujen polkujen varsilta ja etsiä näitä nurkkia ja kolkkia.

Buckinghamin palatsi ja vartijan vaihtuminen

Päivän ensimmäinen vierailu on yksi Lontoon pakollisista nähtävyyksistä: Buckinghamin palatsi. Vaikka palatsi on jo itsessään vierailun arvoinen, monet tulevat vain katsomaan kuuluisaa Buckinghamin palatsin vartiovuoron vaihtumista, joka tapahtuu joka päivä kello 10:30-11:00 (vuodenajasta riippuen).

Varaa Buckinghamin palatsin kierros

Camdenin markkinat

Kun olet katsonut vartijan vaihtamisseremonian, etsi Camden Towniin johtava metroasema ja käy Lontoon kuuluisimmilla katumarkkinoilla. Voit arvioida, että sen katsomiseen kokonaisuudessaan menee noin kaksi tuntia.

Camden Market sijaitsee kahden kauniin kanavan välissä Camden Townissa. Täällä on kojuja, joissa myydään kaikkea käsitöistä ja antiikkiesineistä kaikenlaiseen ruokaan.

Piknik Regent's Parkissa

Vaikka Camdenissa on joitakin hyviä ruokavaihtoehtoja, jos haluat rennomman ilmapiirin, voit suunnata Regent's Parkiin, joka on kaupungin tunnettu puisto. Jos olet ostanut ruokaa, se on täydellinen paikka pienelle piknikille.

Toinen vaihtoehto on tehdä sama Primrose Hillillä, josta on myös upeat näkymät kaupunkiin. Jos sää on huono (mikä ei Lontoossa ole koskaan poissuljettua), voit aina mennä drinkille pubiin, kuten The Volunteeriin.

Seuraa Sherlock Holmesin polkua pitkin Baker Streetiä

Vierailu Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard
Vierailu Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard

Jos pidät Sherlock Holmesin tarinoista, kuten miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, sinulla on mahdollisuus vierailla talossa, jossa Arthur Conan Doyle sijoitti historian kuuluisimman salapoliisin asuinpaikan.

Tämä sijaitsee, kuten epäilemättä tiedät, osoitteessa 221B Baker Street, ja nykyään se on muutettu hahmolle omistetuksi museoksi. Samalla kadulla on myös häntä esittävä patsas.

.

Kävele Hyde Parkin läpi

Yksi Lontoon hienoimmista puistoista on täydellinen paikka hengittää raitista ilmaa ja päästä pois kaupunkiliikenteestä. Hyde Park, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Baker Streetiltä, on kaupungin vanhin puisto, ja se on kävelyn arvoinen.

Jos vierailet Lontoossa kesällä, etsi Peter Panin patsas, Kensingtonin palatsi tai lähde veneellä puiston keskusjärvelle.

Jos taas vierailet Lontoossa talvella, siellä on joulumarkkinat, joista tulet pitämään.

On hyvin todennäköistä, että puistosta lähtiessäsi on jo pimeää. Tuolloin sinulla on mahdollisuus syödä illallinen ja palata hotelliin lepäämään, tai voit varata yhden mielenkiintoisista Lontoon yökierroksista, joilla voit nähdä Lontoon monumentit eri näkökulmasta.

Varaa liput Kensingtonin palatsiin

4. päivä: Vieraile neljällä Lontoon tärkeimmällä maamerkillä (Trafalgar Square, Big Ben, Westminsterin katedraali ja London Eye) ja rentoudu Thamesin rannalla

Thames-joen risteily| ©Hellotickets
Thames-joen risteily| ©Hellotickets

Matkan neljäntenä päivänä on jälleen aika tutustua Britannian pääkaupungin ikonisiin nähtävyyksiin. Jos haluat aloittaa päivän hyvin, suuntaa Covent Gardeniin syömään runsas aamiainen jollakin torikojulla.

Trafalgar Square ja National Gallery

Lontoon kuuluisin aukio, Trafalgar Square, toivottaa vierailijat tervetulleiksi amiraali Nelsonin patsaalla ja neljällä leijonalla.

Aukiolla kävelyn lisäksi taiteen ystävien ei kannata jättää väliin vierailua Kansallisgalleriassa, jonne on vapaa pääsy. Tässä taidegalleriassa on esillä eurooppalaisten taiteilijoiden maalauksia 1200-luvulta 1900-luvulle. Voit nähdä muun muassa Rembrandtin, Tizianin, Velázquezin ja Van Goghin teoksia.

Varaa vierailu Lontoossa sijaitsevaan National Galleryyn

Rentoudu veneessä Thamesilla

Kun olet lopettanut suurimpien klassisten taidemaalareiden töiden ihailun, seuraava kohde on Thames. Tarjolla on monenlaisia pieniä jokiristeilyjä, joten tässä on artikkeli parhaista Thamesin risteilyistä, jotta voit valita itsellesi mieluisimman.

Thamesin risteilyn hinnat vaihtelevat myös, ja joihinkin Thamesin risteilyihin sisältyy illallinen. Jotkut haluavat yhdistää Thamesin risteilyn ja London Eye -näköalapaikan.

Olipa valintasi mikä tahansa, Thamesin risteily antaa sinulle mahdollisuuden rentoutua ja nähdä joitakin nähtävyyksiä joelta käsin.

.

Varaa Thamesin risteily

Astu sisään Westminster Abbeyyn

Westminster Abbey| ©Justin Horton
Westminster Abbey| ©Justin Horton

Westminster Abbeyyn tutustumiseen on varattava noin 2 tuntia. Pääset sisään London Passilla tai voit ostaa liput Westminster Abbeyyn etukäteen, sillä jonot ovat usein pitkiä.

Westminster Abbey on Britannian pääkaupungin vanhin kirkko, ja siellä on pidetty maan kuninkaiden kruunajaiset ja hautajaiset. Tänne on haudattu myös historiallisia henkilöitä, kuten Isaac Newton, Charles Dickens ja Charles Darwin, sekä Englannin kuninkaita

.

Varaa vierailusi Westminster Abbeyyn

Big Ben

Westminster Abbeyn lähellä on yksi kaupungin tärkeimmistä symboleista, Big Ben. Nimi viittaa itse asiassa vain kellotornin kelloon, mutta nykyään sitä käytetään koko tornista. Se on 106 metriä korkea ja yksi koko maan kuvatuimmista monumenteista.

London Eye

Kun olet nähnyt Big Benin, mene Westminsterin sillan yli London Eyeen, joka on upea 135 metriä korkea maailmanpyörä.

London Eye -liput kannattaa hankkia etukäteen, jotta pääset lennolle ongelmitta ja voit nauttia Lontoon parhaista näkymistä.

Ajelu kestää noin 30 minuuttia, ja kun olet valmis, voit löytää useita ravintoloita London Eyen ympäriltä illalliselle.

Osta lippusi London Eyeen

5. päivä: Viimeisenä päivänä voit tutustua luonnonhistorialliseen museoon ja joihinkin Lontoon historiallisiin kaupunginosiin.

Vierailu Viiltäjä-Jack-museossa kierroksella| ©Matt Brown
Vierailu Viiltäjä-Jack-museossa kierroksella| ©Matt Brown

Tälle viimeiselle päivälle olen ottanut mukaan muutamia vähemmän vierailtuja paikkoja, joiden avulla voit kokea Lontoon eri tavalla. Harry Potter -fanit voivat käydä hahmolle omistetuissa studioissa.

Whitechapel ja Viiltäjä-Jack

Whitechapelin alueella, jossa Viiltäjä-Jack aikoinaan asui, on jo useiden vuosien ajan järjestetty joitakin Lontoon menestyneimmistä kiertoajeluista. Jos haluat mieluummin kävelykierroksen, suosittelen tutustumaan kohokohtiin etukäteen.

Nykyään tässä kaupunginosassa on asuinalue, joka ei muistuta yhtään Viiltäjä-leffan aikakautta. Hänen jälkensä on kuitenkin yhä nähtävissä esimerkiksi osoitteessa 29 Hanbury Street, josta Viiltäjä löysi toisen uhrinsa, ja Durward Streetillä, jossa hän murhasi ensimmäisen uhrinsa.

Luonto keskellä kaupunkia: Luonnonhistoriallinen museo

Luonnonhistoriallinen museo on yksi Lontoon upeimmista museoista, eikä sitä kannata jättää väliin, jos matkustat lasten kanssa. Whitechapelista pääset sinne South Kesingtonin metrolinjalla.

Vaikka museossa on miljoonia näyttelyesineitä, eniten huomiota herättää yleensä dinosauruksille omistettu alue, jossa on muun muassa vaikuttava, liikkeellä ja äänellä varustettu T-Rexin rekonstruktio elävän kokoisena. Matkan varrella on myös leikkejä, jotta pienimmät voivat nauttia vierailustaan.

Notting Hill Quarter

Nothing Hillin karnevaaleista nauttiminen| ©David Sedlecký
Nothing Hillin karnevaaleista nauttiminen| ©David Sedlecký

Vaikka Notting Hill tuli maailmankuuluksi Hugh Grant -elokuvan jälkeen, totuus on, että se tunnettiin Lontoossa jo ennestään kuuluisista karnevaaleistaan ja talojensa kauneudesta.

Sen kuuluisin katu on Portobello Road, joka ylittää kaupunginosan lähes kokonaan. Paras vierailupäivä on lauantai, jolloin järjestetään yksi kaupungin täydellisimmistä katumarkkinoista.

Harry Potter -kiertue

Kierroksen viimeinen osa on omistettu erityisesti Harry Potter-saagan faneille. Lontoossa on tarjolla joitakin parhaista Harry Potter -kierroksistasekä mahdollisuus vierailla Warner Studiosin Harry Potter -näyttelyssä.

Kaikista kierroksista mielenkiintoinen voi olla kierros, jossa esitellään Harry Potter -elokuvien tunnetuimpia kuvauspaikkoja King's Crossin aseman kuuluisasta laiturista 9 ja ¾ aina Borough Marketissa sijaitsevaan vuotavaan kattilaan asti (Leaky Cauldron).

Tällä kiertomatkalla pääset paitsi nauttimaan näistä paikoista, myös näkemään jälleen joitakin Lontoon tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Varaa Harry Potter -kierroksesi