Mitä tehdä Lontoossa 5 päivässä

On melko vaikeaa nähdä kaikki Lontoon tarjonta viidessä päivässä, mutta viiden päivän oleskelu antaa sinulle mahdollisuuden nähdä tärkeimmät nähtävyydet ja tehdä mielenkiintoisia aktiviteetteja.

Joaquín Montaño

Joaquín Montaño

9 minuuttia luettu

Mitä tehdä Lontoossa 5 päivässä

The Shard auringonlaskun aikaan | ©Fred Moon

Kaikki matkailijat tietävät, että Lontoossa on valtavasti nähtävää ja tehtävää, minkä vuoksi Lontoossa on vietettävä useita päiviä nähdäksesi mahdollisimman paljon. Vaikka viiden päivän oleskelu ei riitäkään kaiken näkemiseen, se alkaa olla tarpeeksi pitkä aika tutustua Lontooseen perusteellisesti. Totuus on, että museoineen, puistoineen, historiallisine katuineen ja esityksineen Lontoo ei petä koskaan.

1. päivä: Tutustu vilkkaisiin katuihin ja käy British Museumissa

British Museum yöllä| ©Jey han
British Museum yöllä| ©Jey han

Kun saavut kaupunkiin ensimmäistä kertaa, on tärkeää sopeutua siihen. Ensimmäiset tunnit ovat enemmänkin tutustumista kuin nähtävyyksien katsomista, ja ne alkavat siitä, miten Lontoon metrolla pääsee liikk umaan, ja päättyvät Lontoon parhaiden nähtävyyksien selvittämiseen. Siksi ensimmäinen tutustumispäivä on hyvä aika saada tuntumaa kaupunkiin ja muuten nähdä jokin sen museoista.

Hyödynnä tilaisuus osallistua opastetulle kierrokselle

Lontoossa oleskelun aloittamiseksi ei ole mitään parempaa kuin osallistua yhdelle Lontoon monista tarjolla olevista opastetuista kierroksista.

Sen lisäksi, että voit tutustua joihinkin sen mielenkiintoisimmista nähtävyyksistä, se auttaa sinua myös ymmärtämään, mitä aiot vierailla seuraavina päivinä saamasi tiedon ansiosta.

Tarjolla olevien kierrosten valikoima on todella vaikuttava. Voit valita kävely-, pyöräily-, bussi- tai laivamatkan, päivällä tai yöllä ja valitsemallasi teemalla.

.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

British Museum

Kierroksen jälkeen on aika suunnata British Museumiin, joka on epäilemättä yksi Lontoon parhaista museoista,

. Maksuton vierailu British Museumissa ei vie koskaan alle kaksi tuntia. Suosittelen kuitenkin, että vuokraat opastetun kierroksen British Museumiin, jos haluat tietää kaikki sen kätkemät salaisuudet.

Tästä museosta löydät yli seitsemän miljoonaa esinettä kaikkialta maailmasta. Suosittelen tutkimaan etukäteen, mitä haluat nähdä, jotta voit mennä suoraan vastaaviin huoneisiin.

Varaa opastettu kierros British Museumiin

Aloita ilta Piccadilly Circuksella

Piccadilly Circus on ehkä Lontoon tunnetuin risteys ja välttämätön ylityspaikka, joten sieltä voit nousta tai poistua, jos varaat paikan Lontoon kiertoajelubussista, jonka avulla voit tutustua kaupunkiin mukavasti ja rennosti.

Tästä risteyksestä olet vain muutaman minuutin päässä joistakin paikoista, joita kukaan ei voi jättää väliin Lontoossa vieraillessaan, ja siksi se on täydellinen paikka aloittaa kierros sen kaupallisimmilla kaduilla ja Sohossa...

Varaa Big Bus Lontoon kiertoajelubussi

Nauti Oxford Streetin tunnelmasta

Kävele Oxford Streetin kaduilla| ©Bas Leenders
Kävele Oxford Streetin kaduilla| ©Bas Leenders

Tätä ostoskatua pidetään Euroopan vilkkaimpana. Siellä on lähes kaksi ja puoli kilometriä kaikenlaisia kauppoja, ravintoloita ja muita laitoksia, jotka houkuttelevat suurta määrää lontoolaisia ja vierailijoita. Jos sinulla on onni olla Lontoossa joulun aikaan, et voi jättää väliin kävelyä tätä katua pitkin katsomaan sen jouluvaloja, sillä sen koristelu on yksi koko kaupungin parhaista. Voit nauttia niistä marraskuun puolivälistä lähtien.

Kun seuraat katua kohti Marble Archia, näet joitakin kaupungin suosituimmista tavarataloista, kuten Selfridgesin, joka sijaitsee arkkitehtonisesti merkittävässä rakennuksessa.

Kadun päässä näet Marble Archin, riemukaaren, joka sijaitsi vielä muutama vuosi sitten Buckinghamin palatsin sisäänkäynnin kohdalla ja joka nykyään, nyt siirrettynä, on yksi kaupungin tunnetuimmista kuvista.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

Eksy Sohon kaduille

Parasta Sohossa on vaeltaa päämäärättömästi sen kaduilla. Alueella on useita teattereita ja useita kulttibaareja.

Yksi niistä paikoista, joita ei kannata jättää väliin, on Carnaby, Sohon kuuluisin katu. Tunnelmansa lisäksi se on tunnettu ylellisistä joulukoristeistaan, joten se on ehdoton vierailukohde, jos olet Lontoossa tähän aikaan vuodesta.

Kun kävelet tätä katua pitkin, sinun kannattaa katsoa oikealle puolelle, kunnes löydät kauniin gallerian nimeltä Kingly Court. Suosittelen sinua astumaan sinne sisään ja katselemaan sen avointa sisäpihaa ja sen kahta kerrosta, jotka ovat täynnä ravintoloita ja terasseja.

Varaa opastettu kierros Lontoossa

Napatkaa jotain syötävää Mother Mashissa

Jos olosi on hieman nälkäinen, tämä alue on täydellinen paikka akkujen lataamiseen. Yksi suosituimmista paikoista on Mother Mash osoitteessa 26 Ganton Street. Täältä löydät brittiläistä ruokaa pääkaupunkiseudun kohtuulliseen hintaan.

.

Mene musikaaliin

Jos rakastat musikaaleja, suuntaa Lontoon West Endiin, jossa on tällä hetkellä Lontoon parhaita musikaaleja.

Osta lippuja Lontoon musikaaleihin

2. päivä: Vieraile Lontoon ikonisimmissa nähtävyyksissä

St Paulin katedraali| ©Loco Steve
St Paulin katedraali| ©Loco Steve

Matkasuunnitelman toinen päivä vietetään tutustumalla kaupungin ikonisimpiin nähtävyyksiin ja hienoimpiin muistomerkkeihin. Ensimmäinen kohde on aamiaisen jälkeen St Paulin katedraali.

Pyhän Paavalin katedraali

Lippujen ostaminen Pyhän Paavalin katedraaliin on hyvä idea, sillä katedraali on maailman toiseksi suurin, korkeudeltaan ja kooltaan toiseksi suurin Rooman Pietarinkirkon jälkeen.

Katedraalin upea koristelu herättää heti kaikkien vierailijoiden huomion. Erityisen huomionarvoisia ovat sen kattoja koristavat freskot. Jos olet päässyt katedraaliin, älä jätä väliin nousua sen poikkeukselliseen kupoliin ja vierailua sen kryptaan.

Kun lähdet katedraalista, kävele kohti Millennium-siltaa, joka on kaupungin nykyaikaisin silta.

Osta lippu St. Paulin katedraaliin

Tutustu nykytaiteen parhaimmistoon Tate Modernissa

Vierailu Tate Modernissa on taiteen ystäville ehdoton pakko. Se sijaitsee myös entisessä Bankside Power Stationissa, joka on jo itsessään näkemisen arvoinen rakennus.

Kuten moniin muihinkin Lontoon museoihin, tähänkin museoon on vapaa pääsy, mutta jos todella haluat tutustua syvällisesti nykytaiteen tunnetuimpien edustajien, kuten **Picasson, Warholin, Salvador Dalín tai Monet'**n teoksiin, suosittelen, että varaat opastetun kierroksen Tate Moderniin.

Varaa opastettu kierros Tate Moderniin

Hae syötävää Borough Marketissa.

Kun olet nähnyt Tate Modernin teokset, on aika jatkaa matkaohjelmaasi. Matkalla Borough Marketille ohitat hienoja nähtävyyksiä, kuten Shakespearen Globe ja Winchesterin palatsin rauniot.

Jos pidät minunlaisistani ihmisistä, jotka haluavat kierrellä markkinoilla, Borough Market on ehdoton kohde. Se on Lontoon tärkein elintarvikemarkkina, ja sen sisällä kiertelemällä voit yhä hengittää sisään vanhaa charmia ja historiaa.

Borough Marketilla on katukeittiöille omistettu alue, jossa voit syödä jotain ennen kierroksen jatkamista, tai vielä parempi on varata Lontoon ruokakierros, joka järjestetään tällä kuuluisalla torilla.

Varaa Lontoon ruokakierros

Astu sisään Tower of Londoniin ja tutustu sen varisten legendaan

Kävely Lontoon Towerissa| ©Doug Kerr
Kävely Lontoon Towerissa| ©Doug Kerr

Lähde torilta kävellen kohti Tower of Londonia, linnoitusta, jolla on todella mielenkiintoinen ja samalla melko makaaberi historia. Lontoon Towerin tekivät tunnetuksi monet kuuluisat ihmiset, jotka päättivät päivänsä siellä, kuten Anne Boleyn, Thomas More ja kuningatar Jane Grey.

Kannattaa varata liput Lontoon Toweriin, jotta pääsee katsomaan kruununjalokiviä, Towerin kappelia ja Valkoista tornia.

Tower on kuuluisa myös legendasta korpeista, Towerin kuuluisimmista asukkaista. Tämän legendan mukaan jos korpit katoavat tornista, torni ja koko valtakunta romahtavat. Jotta näin ei kävisi, Ravenmaster-niminen työntekijä on omistautunut yksinomaan vartioimaan lintuja ja estämään niiden karkaamisen.

Osta lippu Lontoon Toweriin

Näe parhaat näkymät kaupunkiin The Shardista

Päivän viimeinen vierailu on Tower Bridgen ylityksen jälkeen City Hallille. Varaa liput The Shardiin, upeaan pilvenpiirtäjään, jonka vaikuttavasta näköalatasanteesta voit nauttia.

The Shardin sisällä on myös ravintola. Voit ruokailla täällä tai etsiä ruokapaikan The Shardin läheltä.

Osta lippu The Shardin näköalatasanteelle

Päivä 3: Lontoon omaperäisimmät elämykset

Buckinghamin palatsi| ©Hellotickets
Buckinghamin palatsi| ©Hellotickets

Matkan kolmas päivä voidaan omistaa mielenkiintoiselle sekoitukselle: joitakin tunnettuja paikkoja, kuten Buckinghamin palatsi tai Hyde Park, ja muita vähemmän vierailtuja mutta yhtä mielenkiintoisia paikkoja. Kuten mikä tahansa suurkaupunki, Lontoo kätkee sisäänsä salaisuuksia, ja on aina hyvä idea poiketa kuljettujen polkujen varsilta ja etsiä näitä kulmia.

Buckinghamin palatsi ja vartijan vaihtuminen

Päivän ensimmäinen vierailu on yksi niistä Lontoon pakollisista nähtävyyksistä: Buckinghamin palatsi. Vaikka palatsi on jo itsessään vierailun arvoinen, monet tulevat pelkästään katsomaan kuuluisaa Buckinghamin palatsin vartijan vaihtumista, joka tapahtuu joka päivä klo 10:30-11:00 (vuodenajasta riippuen).

Varaa liput vartijan vaihtumiseen

Camdenin markkinat

Kun olet katsonut vartijanvaihdon seremonian, etsi Camden Towniin johtava metroasema ja vieraile Lontoon kuuluisimmilla katumarkkinoilla. Voit arvioida, että sinulla menee noin kaksi tuntia nähdä se kokonaisuudessaan.

Camden Market sijaitsee kahden kauniin kanaalin välissä Camden Townissa. Täältä löydät kojuja, joissa myydään kaikkea käsitöistä ja antiikkiesineistä kaikenlaiseen ruokaan.

Piknik Regent's Parkissa

Vaikka Camdenissa on hyviä ruokavaihtoehtoja, jos haluat rennompaa tunnelmaa, voit suunnata Regent's Parkiin, joka on kaupungin tunnettu puisto. Jos olet ostanut ruokaa, se on täydellinen paikka pienelle piknikille.

Toinen vaihtoehto on tehdä sama Primrose Hillissä, josta on myös upeat näkymät kaupunkiin. Lopuksi, jos sää on huono (mitä ei voi koskaan sulkea pois Lontoossa), voit aina mennä drinkille johonkin pubiin, kuten The Volunteeriin.

Seuraa Sherlock Holmesin polkua pitkin Baker Streetiä

Vieraile Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard
Vieraile Sherlock Holmes -museossa| ©Anders Thirsgaard

Jos pidät Sherlock Holmesin tarinoista, kuten miljoonat ihmiset ympäri maailmaa, sinulla on mahdollisuus vierailla talossa, jossa Arthur Conan Doyle sijoitti historian kuuluisimman salapoliisin asuinpaikan.

Talo sijaitsee, kuten epäilemättä tiedät, osoitteessa 221B Baker Street, ja nykyään se on muutettu hahmolle omistetuksi museoksi. Samalla kadulla on myös hänen patsaansa.

Varaa Sherlock Holmesin bussikierros

Kävele Hyde Parkissa

Yksi Lontoon hienoimmista puistoista on täydellinen paikka haukata raitista ilmaa ja päästä pois kaupunkiliikenteestä. Hyde Park, joka sijaitsee kävelymatkan päässä Baker Streetiltä, on kaupungin vanhin puisto, ja se on kävelyn arvoinen.

Jos vierailet Lontoossa kesällä, voit etsiä Peter Pan -patsaan, vierailla Kensingtonin palatsissa tai tehdä veneretken puiston keskusjärvellä. Jos taas vierailet Lontoossa talvella, siellä on joulumarkkinat, joista tulet pitämään.

On enemmän kuin todennäköistä, että kun lähdet puistosta, on jo pimeää. Tuolloin sinulla on mahdollisuus syödä illallinen ja palata hotelliin lepäämään tai voit varata jonkin mielenkiintoisista Lontoon yökierroksista, joilla voit nähdä Lontoon monumentit eri näkökulmasta.

.

Varaa liput Kensingtonin palatsiin

4. päivä: Tutustu kaupungin kohokohtiin

Thames-joen risteily| ©Hellotickets
Thames-joen risteily| ©Hellotickets

Matkasi neljäntenä päivänä voit jälleen kerran tutustua Britannian pääkaupungin ikonisiin nähtävyyksiin. Jos haluat aloittaa päivän hyvin, suuntaa Covent Gardeniin ja nauti runsas aamiainen jossakin torikojuista.

Trafalgar Square ja National Gallery

Lontoon kuuluisin aukio, Trafalgar Square, toivottaa vierailijat tervetulleiksi amiraali Nelsonin patsaalla ja neljällä leijonalla.

Itse aukiolla kävelyn lisäksi taiteen ystävien ei kannata jättää väliin opastettua kierrosta National Galleryssa. Tässä taidegalleriassa on esillä eurooppalaisten taiteilijoiden maalauksia 1200-luvulta 1900-luvulle. Voit nähdä muun muassa Rembrandtin, Tizianin, Velázquezin ja Van Goghin teoksia.

Varaa vierailu Lontoon kansallisgalleriaan

Rentoudu veneessä Thamesilla

Kun olet saanut suurimpien klassisten taidemaalareiden teosten ihailun päätökseen, seuraava kohde on Thames. Tarjolla on monenlaisia pieniä jokiristeilyjä, joten tässä on artikkeli parhaista Thamesin risteilyistä, jotta voit valita itsellesi mieluisimman.

Myös Thamesin risteilyn hinnat vaihtelevat, ja joihinkin Thamesin risteilyihin sisältyy illallinen. Jotkut haluavat yhdistää Thamesin risteilyn London Eye -näköalalla käyntiin.

Olipa valintasi mikä tahansa, Thamesin risteilyllä voit rentoutua ja nähdä joitakin nähtävyyksiä joelta.

.

Varaa Thamesin risteily

Sisään Westminster Abbeyyn

Westminster Abbey| ©Justin Horton
Westminster Abbey| ©Justin Horton

Westminster Abbeyyn tutustumiseen on varattava noin 2 tuntia. Pääset sisään ostamalla London Passin tai varaamalla liput Westminster Abbeyyn etukäteen, sillä jonot ovat yleensä pitkiä.

Westminster Abbey on Britannian pääkaupungin vanhin kirkko, ja siellä on pidetty maan kuninkaiden kruunajaiset ja hautajaiset. Tänne on haudattu myös historiallisia henkilöitä, kuten Isaac Newton, Charles Dickens ja Charles Darwin, sekä Englannin kuninkaita

.

Varaa vierailusi Westminster Abbeyyn

Big Ben

Westminster Abbeyn lähellä on yksi kaupungin tärkeimmistä symboleista, Big Ben. Nimi viittaa itse asiassa vain kellotornin kelloon, mutta nykyään sitä käytetään koko tornista. Se on 106 metriä korkea ja yksi koko maan kuvatuimmista monumenteista.

London Eye

Kun olet nähnyt Big Benin, mene Westminster Bridgen yli London Eyeen, joka on näyttävä 135 metriä korkea maailmanpyörä.

Liput London Eyeen kannattaa hankkia etukäteen, jotta pääset sisään ongelmitta ja voit nauttia parhaista näkymistä Lontooseen.

Ajelu kestää noin 30 minuuttia, ja kun olet valmis, London Eyen ympärillä on useita ravintoloita, joissa voit syödä illallista.

.

Osta lippusi London Eyeen

5. päivä: Ota kaikki irti viimeisestä päivästäsi

Vierailu Viiltäjä-Jack-museossa kierroksella| ©Matt Brown
Vierailu Viiltäjä-Jack-museossa kierroksella| ©Matt Brown

Tähän viimeiseen päivään olen ottanut mukaan muutamia vähemmän vierailtuja paikkoja, joiden avulla voit kokea Lontoon eri tavalla. Harry Potter -fanit voivat viimeisenä käydä hahmolle omistetuissa studioissa.

Whitechapel ja Viiltäjä-Jack

Whitechapelin alueella, jossa Viiltäjä-Jack aikoinaan asui, on jo useiden vuosien ajan järjestetty joitakin Lontoon menestyneimpiä kiertoajeluja. Jos haluat mieluummin kävelykierroksen, suosittelen tutustumaan kohokohtiin etukäteen.

Nykyään tässä kaupunginosassa on asuinalue, joka ei muistuta yhtään Viiltäjä-leffan aikakautta. Hänen jälkensä on kuitenkin yhä nähtävissä esimerkiksi Hanbury Street 29:ssä, josta Viiltäjä löysi toisen uhrinsa, ja Durward Streetissä, jossa hän murhasi ensimmäisen uhrinsa.

Varaa Viiltäjä-Jackin bussikierros

Luontoa keskellä kaupunkia: Luonnonhistoriallinen museo (Museum of Natural History)

Luonnonhistoriallinen museo on yksi Lontoon upeimmista museoista, eikä sitä kannata jättää väliin, jos sinulla on lapsia. Pääset sinne Whitechapelista South Kesingtonin metrolinjoilla.

Vaikka siellä on miljoonia näyttelyesineitä, eniten huomiota herättää dinosauruksille omistettu alue, johon kuuluu vaikuttava, liikkeellä ja äänellä varustettu T-Rexin rekonstruktio elävän kokoisena. Koko kierroksen aikana on tarjolla leikkejä, joista pienimmät voivat nauttia, joten opastetun kierroksen varaaminen Lontoon Natural History Museumiin lapsille on ehdoton juttu, jos matkustat pienimpien kanssa.

.

Varaa lasten opastettu kierros NHM:ssä

Notting Hillin kaupunginosa

Nauti karnevaaleista Nothing Hillillä| ©David Sedlecký
Nauti karnevaaleista Nothing Hillillä| ©David Sedlecký

Vaikka Notting Hill tuli maailmankuuluksi Hugh Grant -elokuvan jälkeen, se tunnettiin Lontoossa jo aiemmin kuuluisista karnevaaleistaan ja talojensa kauneudesta.

Sen kuuluisin katu on Portobello Road, joka kulkee kaupunginosan poikki lähes kokonaan. Paras päivä vierailla on lauantai, jolloin järjestetään yksi kaupungin täydellisimmistä katumarkkinoista.

Harry Potter -kierros

Kierroksen viimeinen osa on omistettu erityisesti Harry Potter-saagan faneille. Lontoo tarjoaa joitakin parhaista Harry Potter -kierroksista, ja lisäksi voit vierailla Warner Studiosin upeassa Harry Potter -näyttelyssä.

Kaikista kierroksista mielenkiintoinen voi olla se, jossa esitellään Harry Potter -elokuvien tunnetuimpia kuvauspaikkoja King 's Crossin aseman kuuluisasta laiturista 9 ja ¾ aina vuotavaan kattilaan (joka sijaitsee Borough Marketissa).

Tällä kiertoajelulla pääset paitsi nauttimaan näistä paikoista, myös näkemään jälleen joitakin Lontoon tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Varaa Harry Potter -kierros