Lontoon Parhaat Näköalapaikat

Kaupungin eri puolilta löydät monia näköalapaikkoja, joista on uskomattomat panoraamanäkymät Lontooseen. Tässä on luettelo muutamista pakollisista nähtävyyksistä.

Ana Caballero

Ana Caballero

7 minuuttia luettu

Lontoon Parhaat Näköalapaikat

Lontoon näköalapaikka | ©Theo Crazzolara

Lontoo on nykyaikainen kaupunki, jonka historia ulottuu aina roomalaisten aikoihin asti. Kaupungin kaduilla on monia maksuttomia ja maksullisia näköalapaikkoja, joista voit katsella kaupunkia uskomattomista lintuperspektiivistä.

Pääset lähelle London Eye -näköpyörää ja ikonista Shard-pilvenpiirtäjää. Voit myös vierailla St Paulin katedraalissa, Britannian modernin taiteen kansallismuseossa ja Garden 120:ssä, joka on ripustettu rakennuksen päälle, muiden näköalapaikkojen joukossa, joita et voi jättää väliin Lontoon nähtävyyksien ja tekemisten matkasuunnitelmassasi. Tässä kerrotaan, mitä Lontoossa kannattaa nähdä ja tehdä.

1. Pidä hauskaa London Eye -variksenpyörässä, kun näet kaupungin lintuperspektiivistä

Lontoon silmästä| ©Heike Brueck
Lontoon silmästä| ©Heike Brueck

London Eyea pidetään yhtenä Euroopan suurimmista maailmanpyöristä sen 120 metrin halkaisijan ja 135 metrin korkeuden ansiosta. Se on epäilemättä yksi suosituimmista nähtävyyksistä niin paikallisten kuin turistienkin keskuudessa, sillä sen avulla voit nähdä kaupungin lintuperspektiivistä.

Kun ostat liput London Eye -maailmanpyörään, voit kiivetä yhden maailmanpyörän 32 kapselin sisään ja ottaa kyytiä tässä upeassa pyörässä. Olet ilmassa noin 30 minuuttia.

London Eye -näköalasta avautuvat parhaat näkymät. Näet Thames-joen tyynet vedet ja henkeäsalpaavan, noin 40 kilometrin pituisen panoraaman. Näet muun muassa St Paulin katedraalin, Big Benin ja Westminster Abbeyn.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Löydät tämän aktiviteetin hintaan alkaen 34 €/henkilö. Voit myös ennen vierailuasi tarkistaa London Eye -näköalapaikan hinnat sekä tietoa alennuksista, tarjouksista ja siitä, miten saat liput.
 • Aukioloajat: London Eye on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11:00-18:00 ja lauantaisin ja sunnuntaisin klo 10:00-20:30.
 • Osoite: The Queen's Walk, Bishop's, Lontoo SE1 7PB.

Varaa lippusi London Eyeen

2. Vieraile ikonisessa pilvenpiirtäjä The Shardissa ja nauti 360º panoraamanäkymistä Lontooseen

Näkymä Shardista| ©Evo Flash
Näkymä Shardista| ©Evo Flash

The Shard on italialaisen arkkitehdin Renzo Pianon suunnittelema, vuonna 2013 avattu pilvenpiirtäjä, jonka piikkirakenne on 310 metriä korkea. Se on koko Länsi-Euroopan korkein rakennus ja todellinen Lontoon arkkitehtuuri-ikoni.

Tältä näköalapaikalta voit nauttia korkeimmista panoraamanäkymistä ja katsella kaupunkia kuin pientä pienoismallia. Olitpa sitten lasitetuissa kerroksissa tai ulkoilmaterassilla, Lontoon The Shardista avautuvat näkymät ovat yksinkertaisesti henkeäsalpaavat ja tarjoavat ainutlaatuisen elämyksen.

360º panoraamanäkymien lisäksi The Shardin lipuilla pääset nauttimaan interaktiivisessa hississä näkyvästä kaupunkikuvien projektiosta. Ja suljetuissa kerroksissa on digitaalisia teleskooppeja, joiden avulla voit zoomata kohteisiin, jotka näet: muun muassa Lontoon torni, Tower Bridge, London Eye ja Thames-joki.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Lontoon Shardin näköalatasanteen hinta on alkaen 37 euroa per henkilö.
 • Aukioloajat: Tämä nähtävyys on avoinna torstaista lauantaihin klo 10:00-22:00 ja sunnuntaista keskiviikkoon klo 10:00-19:00. Huomaa, että sisäänpääsy on yleensä enintään puolitoista tuntia ennen sulkemisaikaa.
 • Osoite: 32 London Bridge St, Lontoo SE1 9SG.

Varaa liput The Shard -pilvenpiirtäjään

3. Suuntaa Lontoon St Paul's Cathedralin kupoliin ja löydä uusia näkymiä kaupunkiin

Lontoon St Paulin katedraali| ©Doug Kerr
Lontoon St Paulin katedraali| ©Doug Kerr

Toinen parhaista näköalapaikoista, josta voit löytää uusia näkymiä Lontooseen, on epäilemättä St Paulin katedraalin kupoli. Tämä vaikuttava, 111 metriä korkea ja halkaisijaltaan 32 metriä oleva rakennelma on tunnustettu yhdeksi maailman suurimmista laatuaan.

Tämän uskonnollisen rakennuksen ikoninen kupoli on jaettu kolmeen osaan, joista avautuu erilaisia panoraamanäkymiä. Nämä ovat:

 • Whispering Gallery: Tämä on koroke, joka reunustaa koko kupolia ja tarjoaa näkymän katedraalin sisätiloihin.
 • The Stone Gallery: Tältä alueelta avautuu 360º:n näkymä Etelä-Englannissa sijaitsevalle Thames-joelle.
 • Kultainen galleria: Tämä viimeinen näköalapaikka sijaitsee kupolin huipulla, ja sieltä voit nähdä koko Lontoon kaupungin.

Ja St Paulin katedraalin lipulla et ainoastaan näe kaupunkia lintuperspektiivistä. Voit myös tutustua tämän uskonnollisen kohteen arkkitehtoniseen kauneuteen ja historiaan.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Pääsymaksu St Paulin katedraaliin on noin 24 €/henkilö.
 • Aukioloajat: Katedraalin kupoliin pääsee katsomaan kaupunkia maanantaista lauantaihin klo 8.30-16.30.
 • Osoite: St. Paul's Churchyard, Lontoo EC4M 8AD.

Varaa lippu St Paulin katedraaliin

4. Näe kaupungin eri alueita ja näkymiä Tower 42:sta.

Tower 42| ©GB Suffolk
Tower 42| ©GB Suffolk

Lontoon finanssialueelta löydät Tower 42:n. Tämä 183 metriä korkea pilvenpiirtäjä on jakautunut 42 kerrokseen, ja vaikka sitä ei löydykään opaskirjojen kärjestä, se tarjoaa etuoikeutetut panoraamanäkymät kaupunkiin.

Richard Seiferdin suunnittelema rakennus rakennettiin kahdeksan vuoden aikana (1971-1979), ja se avattiin vuonna 1980, ja se piti Lontoon korkeimman pilvenpiirtäjän titteliä hallussaan seuraavan vuosikymmenen ajan.

Tämän arkkitehtuurin mestariteoksen lasitetussa ylimmässä kerroksessa on elegantti baari-ravintola, jonka pöydät on järjestetty ikkunoiden viereen. Näin voit istua ja katsella kaupungin eri alueita ja näkymiä ylhäältä päin samalla, kun siemailet cocktaileja.

Tämä on ehdottomasti ihanteellinen aktiviteetti, joka kannattaa sisällyttää Lontoon parhaiden yöaktiviteettien joukkoon, sillä auringonlaskun jälkeen avautuvat näkymät ovat yleensä hämmästyttäviä valojen kontrastin vuoksi.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Sisäänpääsy Tower 42:een on ilmainen, mutta nauttiaksesi näkymistä kaupunkiin sinun on maksettava kaikesta, mitä syöt baari-ravintolassa, jossa näköalatasanne sijaitsee.
 • Aukioloajat: Nähtävyys on yleensä avoinna maanantaista lauantaihin klo 12:00-16:30 ja 17:00-23:00.
 • Osoite: Tower 42, 25 Old Broad St, Lontoo EC2N 1HN.

5. Lähde maisemakierrokselle Thames-joen yli Lontoon IFS Cloud -köysiradalla

IFS Cloud -köysirata| ©Keith Page
IFS Cloud -köysirata| ©Keith Page

Pakollinen näköalapaikka Lontoossa päivässä tai useammassa päivässä nähtävää ja tehtävää -ohjelmassasi sattuu olemaan IFS Cloud -köysirata. Kyseessä on urbaani köysirata, jonka avulla paikalliset ja turistit ovat vuodesta 2012 lähtien voineet lentää Thames-joen yli ja samalla ihailla näkymiä.

IFS Cloud -köysirata kulkee reilun kilometrin pituisen reitin Greenwichin niemimaan ja Royal Docksin välillä. Olet 90 metrin korkeudessa noin 20 minuutin matkan ajan (edestakainen matka).

Hytit ovat viihtyisiä, ja niistä voit nauttia näkymistä kaupunkiin korkealta. Saat erilaisia näkymiä muun muassa Thamesin padolle, Queen Elizabeth Olympic Parkiin, St Paulin katedraaliin ja Greenwichin rantakadulle.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Edestakainen lippu IFS Cloud London Cable Car -köysiradalle maksaa yleensä noin 12 puntaa aikuisilta ja noin 6 puntaa lapsilta.
 • Aukioloajat: IFS Cloud London Cable Car on avoinna päivittäin. Maanantaista torstaihin klo 7:00-21:00, perjantaisin klo 7:00-23:00, lauantaisin klo 8:00-23:00 ja sunnuntaisin klo 9:00-21:00.
 • Osoite: IFS Greenwich Peninsula Terminal, Edmund Halley Way, Lontoo.

6. Tutustu Britannian kansallisen modernin taiteen museon näköalapaikkoihin ja hanki erilainen näkymä kaupunkiin

Näkymä British National Museum of Modern Artista| ©duncan cumming
Näkymä British National Museum of Modern Artista| ©duncan cumming

Britannian kansallisessa modernin taiteen museossa eli Tate Modernissa on pari näköalapaikkaa, joista saat erilaisia panoraamanäkymiä kaupunkiin. Voit myös käyttää tilaisuutta hyväkseen ja tutustua esillä oleviin tilapäisiin ja pysyviin näyttelyihin.

Pääkerroksessa on matala näköalatasanne, josta on hyvä näkymä Millennium Bridgelle ja St Paulin katedraalille. Yhdestätoista kerroksessa, joka on museon korkein kerros, voit katsella kaupunkia lintuperspektiivistä ja nauttia erilaisista näkymistä vierailuajankohdasta riippuen.

Tate Modern on epäilemättä yksi Lontoon kymmenestä parhaasta museosta, sillä siinä yhdistyvät taide, arkkitehtuuri ja upeat panoraamanäkymät kaupunkiin. Näet muun muassa Pablo Picasson, Salvador Dalin ja Andy Warholin kaltaisten suurten edustajien teoksia entisen Bankside Power Stationin päälle rakennetussa rakennuksessa, josta on ainutlaatuinen ja vapaa näköala.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Britannian kansalliseen modernin taiteen museoon on vapaa pääsy.
 • Aukioloajat: British National Museum of Modern Art on avoinna sunnuntaista torstaihin klo 10:00-18:00, perjantaisin ja lauantaisin klo 10:00-22:00.
 • Osoite: Bankside, Lontoo SE1 9TG.

Varaa kierros Lontoon parhaisiin museoihin

7. Vieraile Lontoon suuren palon muistomerkillä ja nauti henkeäsalpaavista näkymistä kaupunkiin sen kattoterassilta

Monumentti| ©David Brossard
Monumentti| ©David Brossard

Tätä dorialaista pylvästä pidetään yhtenä Lontoon hienoimmista muistomerkeistä. Se on kunnianosoitus kaupungin vastarinnalle vuoden 1666 suuren tulipalon jälkeen. Huipulla on näköalatasanne, josta avautuu vaikuttava panoraamanäkymä kaupunkiin.

The Monument, kuten tämä historiallinen nähtävyys tunnetaan, on Christopher Wrenin ja tohtori Robert Hooken suunnittelema. Pylväs on rakennettu eristetystä kivestä ja se on 61 metriä korkea.

Päästäksesi rakennelman kruunaavalle terassille sinun on kiivettävä noin 311 kierreportaita. Näin voit nauttia 360º näköalasta koko Lontooseen, mukaan lukien esimerkiksi Thames-joki, Tower Bridge, rahoitusalue ja muut kiinnostavat kohteet.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Liput Lontoon suuren palon muistomerkille maksavat alkaen 5,8 puntaa aikuiselta ja noin 2,90 puntaa lapselta.
 • Aukioloajat: Lontoon suuren palon muistomerkille pääsee päivittäin klo 9.30-13 ja 14-18, ja viimeinen sisäänpääsy on klo 12.30 ja 17.30.
 • Osoite: Fish St Hill, Lontoo EC3R 8AH.

Varaa vierailu Lontoon tärkeimpiin nähtävyyksiin

8. Saat parhaat panoraamanäkymät Lontooseen Tower Bridgen näköalatasanteelta

Tower Bridge| ©. Ray in Manila
Tower Bridge| ©. Ray in Manila

Tower Bridge on kallistuva, riippuva rakenne, jolla on yli 100 vuoden historia. Se on Lontoon todellinen arkkitehtoninen jalokivi, jolta sinulla on mahdollisuus saada henkeäsalpaavat panoraamanäkymät kaupunkiin.

Ikonisen 65 metriä korkean ja 244 metriä pitkän sillan sisältä näet Lontoon Towerista aina kaupungin länsiosassa sijaitsevaan katedraaliin asti. Näet myös itäisen alueen (Canary Wharfista Shooters Hilliin).

Lisäksi tähän kävelysilta-alueen maamerkkiin kuuluu lasilattialla varustettu näköalatasanne Thames-joen yli, josta avautuu ainutlaatuinen näkymä näille rauhallisille vesille ja Lontooseen. Ja jos olet onnekas, saatat jopa nähdä sillan kohoavan aivan jalkojesi alla.

Tämä on kaikenikäisille sopiva nähtävyys, joka kannattaa sisällyttää lasten kanssa tehtäviin Lontoon aktiviteetteihin, sillä upeat näkymät viihdyttävät heitä, ja kokemuksen aikana he oppivat sillan historiasta ja sen kuljettajien toiminnasta.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Aikuisille pääsy Tower Bridgen sisäpuolelle maksaa keskimäärin 11,4 euroa, kun taas lapset maksavat noin 5,7 euroa.
 • Aukioloajat: Tower Bridgelle pääsee päivittäin klo 9.30-18, ja viimeinen sisäänpääsy on klo 17.00.
 • Osoite: Tower Bridge Road, Lontoo, SE1 2UP.

9. Vietä erilaista aikaa Primrose Hill Public Parkissa sijaitsevalla ulkoilmakatselualustalla

Primrose Hill| ©Ashley Coates
Primrose Hill| ©Ashley Coates

Primrose Hill on yksi Lontoon 10 parhaan puiston joukossa, ja se sijaitsee kauniilla 65 metriä korkealla kukkulalla. Täältä voit nauttia panoraamanäkymistä kaupungin keskustaan ja puistoa ympäröivään asuinalueeseen: Camden, Belsize Park ja Hampstead.

Tämä näköalapaikka on historiallisesti kiinnostava paikka, jonka Englannin Henrik VIII pakkolunasti vuonna 1841 ja muutti seuraavana vuonna julkiseksi alueeksi. Lisäksi vuonna 2001 tämä luonnon keuhko tunnustettiin Grade II -luokituksen mukaiseksi muistomerkiksi eli Yhdistyneen kuningaskunnan pääkaupungin suojelluksi alueeksi.

Kannattaa huomata, että jos vierailet Lontoossa keväällä tai kesällä, voit nauttia kirkkaammasta taivaasta. Silloin voit ottaa kaiken irti kukkulalta avautuvasta lähes 360º näkymästä. Voit myös rentoutua nurmikolla ja puiden varjossa piknikillä ja ihailla ympäristöä.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: Primrose Hill Public Parkin näköalatasanteelle on ilmainen sisäänpääsy.
 • Aukioloajat: Primrose Hill Public Park on avoinna koko päivän maanantaista sunnuntaihin.
 • Osoite: Primrose Hill, Lontoo NW1 8XJ.

10. Jää kiinni luontoon ja upeisiin Lontoon näkymiin The Garden at 120 -näköalapaikalta

The Garden at 120| ©Ashley Coates
The Garden at 120| ©Ashley Coates

The Garden at 120 on puutarhaterassi, jolta on henkeäsalpaavat 360º näkymät kaupunkiin. Voit myös nauttia rentouttavasta ilmapiiristä, jota ympäröivät wisteria-pensaat, eri kukkalajit ja 60 metriä pitkä vesireitti.

Tämä pieni keidas, jota pidetään yhtenä Lontoon salaisista paikoista, on ripustettu 2800 m²:n One Fen Court -rakennuksen 15. kerrokseen.

Tästä ulkoilmanäkymästä voi nähdä koko Britannian pääkaupungin metropolialueen. Saat myös lintuperspektiivistä näkymän pilvenpiirtäjiin, kuten The Cheesegrateriin, Gherkiniin ja muihin tärkeisiin arkkitehtonisiin teoksiin.

Hyödyllistä tietoa

 • Hinta: The Garden at 120:een on ilmainen sisäänpääsy, eikä se vaadi varausta.
 • Aukioloajat: The Garden at 120 on yleensä avoinna maanantaista perjantaihin. Avo- ja sulkemisaika kuitenkin vaihtelee. Huhtikuusta syyskuuhun klo 10:00-21:00 ja lokakuusta maaliskuuhun klo 10:00-18:30. Viikonloppuisin suljettu.
 • Osoite: 120 Fenchurch St, Langbourn, Lontoo EC3M 5BA.