Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä verkkosivustoamme suostut käyttämään evästeitä. Tietoa meistä.

Onko Rome Pass sen arvoinen?

Jos aiot vierailla Roomassa etkä tiedä, pitäisikö sinun hankkia Rooman turistikortti, lue eteenpäin, niin kerron sinulle kaiken siitä tässä artikkelissa.

Camilla Graciano

Camilla Graciano

7 minuuttia luettu

Onko Rome Pass sen arvoinen?

pareja en la calle | ©Carla del Ciotto

Rooma on kaupunki, jossa on monenlaista nähtävää ja tehtävää, ja monesti turistikortti voi olla hyvä liittolainen, mutta toisinaan ei niinkään. Epäilemättä kaikki riippuu muun muassa siitä, mitä haluat tehdä, mitä nähtävyyksiä haluat nähdä kaupungissa, kuinka monta päivää aiot matkustaa ja mikä on budjettisi.

Jos siis haluat tietää, onko se sen arvoinen vai ei, tässä ovat Rooman turistikortin hyvät ja huonot puolet.

Milloin Rooman nähtävyyskortti kannattaa ostaa?

ihmisiä kävelemässä aukiolla| ©陈欢
ihmisiä kävelemässä aukiolla| ©陈欢

Rooman nähtävyyskortti on ihanteellinen, jos aiot viettää kaupungissa lyhyitä aikoja, sillä voit ostaa 48-72 tunnin kortteja, jotka sisältävät tärkeimmät nähtävyydet.

Ostamalla Roma Passin pääset kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin ja säästät myös rahaa ja aikaa, jotka on otettava huomioon matkustaessa, varsinkin jos kyseessä on muutaman päivän matka. Mutta jotta voit määritellä, kannattaako se sinun tapauksessasi, ehdotan, että arvioit joitakin perustavanlaatuisia näkökohtia.

Nähtävyydet, joissa haluat vierailla

Jos olet sellainen matkustaja, joka haluaa vierailla useissa tyypillisissä nähtävyyksissä, joihin tarvitaan pääsylippu, saat epäilemättä paljon irti Rooman turistikortista, sillä se sisältää pääsyn kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin. Jätän sinulle tämän artikkelin, josta löydät kaupungin parhaat muistomerkit matkasuunnitelmasi rakentamiseen.

Mutta jos tämä ei ole sinun tapauksessasi ja haluat mieluummin kävellä kaupungin kaduilla ja vierailla tietyssä nähtävyydessä, on luultavasti kannattavampaa ostaa lippu yksin eikä ostaa kaupunkipassia, joka sisältää monia kohteita, jotka eivät kiinnosta sinua.

Kuinka monta päivää sinulla on aikaa vierailla kaupungissa

Voit ostaa City Passin kahdeksi tai kolmeksi päiväksi, joten se on ihanteellinen liittolaisesi, jos sinulla on vähän aikaa vierailla kaupungissa, jotta voit organisoida itsesi paremmin, käydä kaikissa mukana olevissa kiinnostavissa kohteissa ja välttää kaikkien lippujen ostamisen kerralla ja pitkissä jonoissa seisomisen. Jos järjestät itsesi hyvin, voit jopa käydä Rooman tärkeimmissä nähtävyyksissä yhdessä päivässä.

Toisaalta, jos aiot matkustaa Roomaan viikoksi tai pidemmäksi aikaa, turistikortin ostaminen ei ole kovin hyödyllistä, koska käytät sitä vain osan matkastasi ja voit ehkä järjestää itsesi paremmin käymään nähtävyyksissä omatoimisesti ja omalla ajallasi.

Odotusajat nähtävyyksissä

Muista, että jos ostat turistipassin, pääset moniin nähtävyyksiin yksinoikeudella erityisen paikan kautta, jolloin vältyt pitkiltä jonoilta sisäänpääsyä varten. Näin tapahtuu kaupungin suosituimmissa ja ruuhkaisimmissa paikoissa, kuten roomalaisessa Colosseumissa, Castel Sant Angelossa ja Capitoliumin museoissa. Jos siis jokin näistä kohteista on listallasi, kannattaa hyödyntää turistikorttia.

Toisaalta, jos et ole kiinnostunut näistä paikoista tai haluat ostaa lippusi mieluummin itse ilman jonoja, turistikortti ei ehkä ole sinulle hyödyllinen.

Millä liikennevälineillä aiot liikkua Roomassa?

On tärkeää huomata, että Roma Pass sisältää ilmaisen kuljetuksen metrossa ja kaupunkibusseissa, joten voit säästää rahaa ostamalla passin ja liikkua kaupungissa ilmaiseksi.

Muuten, jos aiot asua Rooman keskustassa tai sinulla on mielessäsi jokin muu liikenneväline, kuten yksityisauto tai Rooman kiertoajelubussi, menetät yhden City Passin tärkeimmistä eduista.

Erityisalennukset nähtävyyksistä

Huomaa, että monissa kaupungin nähtävyyksissä on ikä- tai ammattialennus, ja yksi Roma Passin tärkeimmistä eduista on 20 prosentin alennus museoiden ja muistomerkkien sisäänpääsystä. Kun otetaan huomioon tämä ja se, että alennukset EIVÄT ole kumulatiivisia, sinun on tehtävä laskutoimituksia nähdäksesi, kannattaako turistikortti vai ei.

Osta Roma Pass

Kannattaako Roomaan ostaa turistikortti vain tärkeimpien nähtävyyksien katsomista varten?

Roma Pass| ©Hellotickets
Roma Pass| ©Hellotickets

Epäilemättä vastaus on kyllä! Tietenkin se kannattaa, jos haluat nähdä Rooman tärkeimmät nähtävyydet. Rooman nähtävyyskortilla pääset suurimpaan osaan niistä erikoisalennuksella ja vältät jonot. Ajan ja rahan säästäminen Rooman-matkalla on tärkeää.

City Sightseeing Card -kortilla pääset kahdelle Rooman kuudesta tärkeimmästä nähtävyydestä, mukaan lukien:

Eikä siinä vielä kaikki, sillä saat alennuksia yli 30 muusta kaupungin nähtävyydestä. Viralliselta Roma Pass -sivustolta löydät koko luettelon, mutta tärkeimmistä sivustoista löydät:

 • Ara Pacis -museo
 • Palazzo Barberini
 • Caracallan kylpylät
 • Trajanuksen markkinat
 • Villa Giulian kansallinen etruskimuseo
 • Diocletianuksen kylpylät
 • Palazzo Massimo alle Terme
 • Palazzo Altemps
 • Crypt Balbi
 • Kansallisgalleriaa****Rooman modernin taiteen museo
 • Palazzo Venezia
 • Galleria Spada
 • Rooman museo

Jos päätät ostaa Omnia Card -k ortin, saat mukaan kaiken, mitä tarvitset Vatikaanin kaupungissa. Pääset kaikkiin muistomerkkeihin ja tärkeimpiin nähtävyyksiin, kuten Vatikaanin museoihin, Sikstuksen kappeliin ja Pietarinkirkkoon.

Osta Omnia-kortti

Kannattaako lasten kanssa Roomassa vierailemiseen ostaa turistikortti?

lapset leikkivät kuplilla| © eleonora
lapset leikkivät kuplilla| © eleonora

Haluan kertoa, että minulla ei ole tarkkaa vastausta tähän kysymykseen, koska se riippuu paljon siitä, millaisen matkan haluatte tehdä perheenne kanssa.

Ensinnäkin haluan selventää, että Rooma on hyvin valmistautunut kaupunki ja tarjoaa mielenkiintoisia aktiviteetteja lasten kanssa. Muista kuitenkin, että Rooman matkailijakortti sisältää kulttuurisia ja historiallisia nähtävyyksiä, jotta voit tutustua kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, joten on mahdollista, että monet lasten kanssa suunnittelemasi aktiviteetit eivät sisälly korttiin.

Jos lapsesi ovat kuitenkin kiinnostuneita oppimaan kaupungin alkuperästä ja ovat hauskoja oppimaan Roomasta, voi olla hyvä vaihtoehto ostaa matkailijakortti, jolla voitte käydä perheen kesken tärkeimmissä nähtävyyksissä.

Olen varma siitä, että säästät aikaa ja rahaa ostamalla passit sen sijaan, että hankkisit kaikki liput erikseen. Muista myös, että lasten turistipassilla on alennettu hinta.

Kannattaako Rooman nähtävyyskortti ostaa pitkää vai lyhyttä matkaa varten?

ilmakuva Roomasta| © Caleb Miller
ilmakuva Roomasta| © Caleb Miller

Kaikki riippuu siitä, kuinka paljon tai kuinka vähän aikaa haluat viettää kaupungissa, mutta jos aiot tehdä Roomassa lyhyen, alle neljän päivän matkan, Rooman nähtävyyskortti voi olla paras liittolaisesi, sillä sen avulla voit säästää aikaa ja rahaa, mitä tarvitsetkin. Aikaa, koska pääset tärkeimpiin nähtävyyksiin ilman lippujonoa. Ja rahaa, sillä ostamalla passin pääset suosituimpiin kohteisiin ilman lisämaksua ja saat erikoisalennuksia.

Toisaalta, jos suunnittelet pidempää, yli viikon mittaista matkaa, sinulla on paljon enemmän aikaa tutustua kaupunkiin omaan tahtiisi, eikä turistikortti välttämättä ole kovin hyödyllinen. Jos kuitenkin haluat järjestää matkasi niin, että keskityt ensimmäisinä päivinä tärkeimpiin nähtävyyksiin, passi on hieman järkevämpi.

Jos suunnittelet lyhyttä matkaa, tässä on matkasuunnitelma, jonka avulla voit järjestäytyä ja kiertää Rooman kolmessa päivässä, ja toinen, jonka avulla voit kiertää Rooman viidessä päivässä ilman, että menetät mitään.

Kannattaako Roomassa kesällä vierailevien ostaa turistikortti?

talo kukkien kanssa| ©_tonidelong
talo kukkien kanssa| ©_tonidelong

Kesäkuukaudet ovat Roomassa sesonkiaikaa, joten hinnat ovat paljon korkeammat kuin muina vuodenaikoina, ja majoitukseen, ruokaan ja nähtävyyksiin kuluu todennäköisesti enemmän rahaa. Tästä syystä matkailijakortti voi olla paras liittolaisesi, kun haluat liikkua kaupungissa ja vierailla tärkeimmissä monumenteissa ja museoissa halvemmalla.

Toinen etu on välttää suuret ihmisjoukot kaupungin tärkeimpiin nähtävyyksiin, mikä on hyvin yleistä tähän aikaan vuodesta. Päinvastoin, turistikortilla pääset suoraan näihin kohteisiin tuhlaamatta aikaa.

Jotta voit päättää, onko matkailijakortin ostaminen Roomaan kesällä tarkoituksenmukaista vai ei, suosittelen, että teet matkasuunnitelman kaikista asioista ja aktiviteeteista, joita haluat nähdä ja tehdä Roomassa tähän aikaan vuodesta, ja arvioit, onko se kannattavaa vai ei.

Kannattaako Roomaan talvella matkustaessa ostaa turistikortti?

poika pyörällä oranssissa ponchossa| ©Aaron Garrett
poika pyörällä oranssissa ponchossa| ©Aaron Garrett

Talvikauden katsotaan olevan Roomassa hiljainen sesonki, joten hintojen ja nähtävyyksien saavutettavuuden kannalta se on vähemmän kaoottinen kuin kesällä matkustettaessa. Voit kiertää kaupunkia rennommin, ja tärkeimpiin monumentteihin ja suosittuihin nähtävyyksiin tulevat ihmisjoukot vähenevät huomattavasti.

Tästä syystä en voi vakuuttaa, onko se sen arvoista vai ei, sillä se riippuu nähtävyyksistä, joissa haluat vierailla, ja pääasiassa siitä, kuinka monta päivää sinulla on aikaa tutustua kaupunkiin. Tässä on opas tärkeimmistä asioista, joita kannattaa tehdä Roomassa talvella, jotta voit helpottaa matkasuunnitelmasi laatimista.

Onko se sen arvoista, jos aion vierailla kaupungissa viikonloppuna?

ihmisiä raunioiden ympärillä| ©--MARCO POLO--
ihmisiä raunioiden ympärillä| ©--MARCO POLO--

Ehdottomasti kyllä! Rooman turistikortti on ihanteellinen, jos aiot vierailla kaupungissa viikonlopun aikana, sillä saat siitä paljon irti.

Jos aiot viettää Roomassa kaksi päivää, suosittelen kahta perusasiaa. Ensinnäkin sinun on suunniteltava matkasuunnitelmasi hyvin ja mainittava nähtävyydet, joissa haluat vierailla, niiden aukiolo- ja sulkemisaika sekä sijainti kartalla. Tämä on välttämätöntä, jotta et tuhlaa aikaa ja voit vain nauttia kaupungista.

Toiseksi kannattaa tarkistaa , sisältyvätkö haluamasi nähtävyydet Rooman turistikorttiin. Jos vastauksesi on kyllä, suosittelen ostamaan passin, sillä se on tärkeä liittolaisesi, jonka avulla säästät aikaa ja rahaa viikonloppumatkallasi.

Sen avulla voit paitsi nähdä kaupungin tärkeimmät nähtävyydet myös käyttää julkista liikennettä maksamatta ylimääräistä ja jopa nousta turistibussilinjoille, jotka yhdistävät kaupungin tärkeimmät kohteet, jotta voit liikkua Roomassa helpoimmalla tavalla.

Kannattaako ostaa turistikortti, jos haluan käyttää turistibussia?

Liiku Roomassa turistibussilla| ©Chris Sampson
Liiku Roomassa turistibussilla| ©Chris Sampson

Totta kai se on! Rooman turistikortin erityispiirre on, että se sisältää Rooman turistibussin. Tästä syystä, kun olet tunnistanut nähtävyydet, joissa haluat vierailla, ja olet löytänyt ne kaupungin turistibussin reitiltä, suosittelen sinua ostamaan turistikortin. Näin voit matkustaa kaupungin eri nähtävyyksiin turistibussilla ja päästä suosituimpiin nähtävyyksiin välttäen pitkät jonot ja säästäen rahaa - hienoa!

Jos haluat käyttää Rooman turistibussia, mutta et ole kiinnostunut hankkimaan kaupungin turistikorttia, koska päätät matkan tyypistä tai paikoista, joissa haluat vierailla, on myös hyvä suunnitelma hankkia se. Näin voit tutustua Roomaan omaan tahtiisi ja liikkua bussilla kaupungin eri puolilta toiselle ja valita, missä kohteissa haluat vierailla.

Osta Rooman kiertoajelu bussilippu

Miksi muuten kannattaa hankkia Rooma Sightseeing Bus Pass?

näkymä ruskeaan rakenteeseen| ©陈欢
näkymä ruskeaan rakenteeseen| ©陈欢

Jotta voisit päättää, onko Rome Sightseeing Card sen arvoinen, jos haluat tehdä matkan, kerron sinulle , mitä muita etuja saat passisi mukana. Sen lisäksi, että sinulla on 2 ilmaista lippua passiin sisältyviin museoihin, saat:

 • Alennetun hinnan, vähintään 20 prosentin alennuksen muihin kaupungin tärkeisiin museoihin ja monumentteihin, joihin et käytä ilmaista lippua.
 • Ilmainen julkinen liikenne passin voimassaoloaikana.
 • Pääset käyttämään karttaa ja opasta Rooman tärkeimmistä nähtävyyksistä.
 • Erityisalennuksia esityksistä, joistakin matkailupalveluista ja näyttelyistä.
 • Pääset ilman pitkiä jonoja Colosseumille ja muihin tärkeimpiin nähtävyyksiin.

Muut sinua mahdollisesti kiinnostavat vaihtoehdot

ihmisiä rannalla| ©ho visto nina volare
ihmisiä rannalla| ©ho visto nina volare

Jos olet päättänyt, että Rooman kaupunkipassi ei ole sen arvoinen, koska haluat tehdä matkan tai aiot vierailla nähtävyyksissä, tässä on tietoa, josta voi olla hyötyä, jotta voit järjestää matkasi parhaalla mahdollisella tavalla menettämättä mitään.

Colosseum on ehdoton nähtävyys Rooman-matkallasi, joten tästä artikkelista löydät kaikki tiedot, joita tarvitset ostaaksesi liput Colosseumiin parhaaseen hintaan.

Vatikaani on myös ehdoton nähtävyys, joten tässä artikkelissa kerrotaan , mitä Vatikaanissa kannattaa nähdä ja tehdä.

Lopuksi suosittelen, ettet jätä pois matkasuunnitelmastasi Capitoliumin museoita, täällä on kaikki tarvittavat tiedot lippujen ostamista varten.

Osta liput Colosseumiin ja Vatikaaniin